baltatescu-viorel

• ”Vom atenta la postul de viceprimar doar atunci când dl. Humulescu se va retrage de pe această funcție”, spune Viorel Bălțătescu

Viorel Bălțătescu, președintele reales al PDL Târgu Neamț, vorbește cu optimism despre relansarea organizației pe care o conduce, mai ales că prevede un viitor spălăcit USL-ului. În așteptarea rupturii dintre PNL și PSD, PDL-ul de la Târg se conformează ordinului primit pe linie de partid, respectiv să susțină până-n pânzele albe administrația Harpa. Coabitarea se confundă până la alianță între PDL și PSD și, evident, nu e gratis. PDL vrea funcția de viceprimar. Este, totuși, suficient de mărinimos cât să aștepte mai întâi ruptura USL sau poate o eventuală plecare voluntară a actualului vice, liberalul Traian Humulescu.

”Noi nu susținem USL, ci proiectele pentru comunitate”

Lider al opoziției de la Târg, Viorel Bălțătescu se simte mai degrabă ca un partener al puterii. Sigur, totul este justificat de interesul public. „Ca nou președinte ales, mi-am propus mai multe obiective, atât pe plan politic, cât și administrativ. În perioada următoare, trebuie să ne repoziționăm ca partid de opoziție, atât în Consiliul Local, cât și pe scena politică din Târgu Neamț. Ne dorim să susținem proiectele celorlalți colegi din Consiliul Local care vin în interesul cetățenilor, ale comunității și să venim și noi în completare cu alte proiecte în sprijinul locuitorilor. Noi nu susținem USL, noi susținem doar proiectele care sunt în interesul cetățenilor. Când intrăm în ședințele de Consiliu Local, ne dezbrăcăm de haina de politician și facem doar administrație. Până acum am susținut proiectele domnului primar Harpa, pentru că sunt proiecte viabile. În oraș s-au făcut lucruri bune. Întotdeauna Primăria Târgu Neamț a avut probleme financiare, mai ales că orașele mici au fost lăsate la urmă de către guvernanți, mare parte a banilor mergând spre orașele mari. Dar, cu toate astea, cu problemele financiare, în ultimul an și jumătate, s-au făcut investiții foarte multe și interesante”, a declarat Viorel Bălțătescu.

Așteptându-l pe Humulescu la cotitură

Pe plan politic, PDL Târgu Neamț are două ținte mari. Una mai îndepărtată și mai ”macro”, respectiv câștigarea europarlamentarelor: ”Vom veni cu candidați tineri, valoroși, capabili. Sperăm că PNL se va rupe – și se va rupe sigur de PSD odată cu alegerile europarlamentare – , astfel încât să susținem un singur candidat la prezidențiale din partea dreptei”. Cealaltă este mai din scurt și cu mai mare impact local: postul de viceprimar la Târgu Neamț. Funcția are în acest moment un titular, liberalul Traian Humulescu, dar, dacă se rupe USL, sare din schema negocierilor politice. Sau – nu-i exclus – dl. Humulescu ar putea pleca benevol din coasta primarului Daniel Harpa. Oricum, PDL e în expectativă și e pregătit să vină cu înlocuitor: ”Vom face o analiză foarte profundă în Biroul nostru și la nivel de județ, ca să stabilim pe cine vom susține la timpul potrivit. Noi, fiind un partid de dreapta, sperăm să susținem dreapta, dar, dacă nu se va putea și va trebuie să susținem PSD, vom negocia automat. Vom atenta la postul de viceprimar doar atunci când dl Humulescu se va retrage de pe această funcție. Deocamdată, îl vom susține necondiționat. Noi avem 6 consilieri PDL, plus alt consilier din coaliția APEL, de aceea ne vom susține puternic punctul de vedere la eventualele negocieri”, a mai spus Viorel Bălțătescu.

Ciprian Traian STURZU

Articolul precedentSub falnicele bolţi ale prozei, cu rădăcini în Neamţ, eu de abia…Pogor!
Articolul următorRapid-Ceahlăul 3-1 (3-0): N-A FOST BLAT! A fost glazură!