0:00

Rapid-Ceahlăul 3-1 (3-0): N-A FOST BLAT! A fost glazură!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ceahlăul a fost eliminată din Cupa României de Rapid, după  ce bucureștenii au tranșat soarta calificării încă din prima repriză. Miriuță a odihnit mai mulți titulari, însă înlocuitorii lor au fost depășiți la toate capitolele de echipa giuleșteană, formată, în special, din tineri, care până mai ieri erau necunoscuți și care evoluează în Liga a II-a. Fostul rapidist Emil Dică a marcat primul lui gol pentru Ceahlăul, dar nu s-a bucurat atunci când a înscris, iar Miriuță a fost atacat cu obiecte din tribuna principală a arenei giuleștene.

Fără obiectiv, fără orizont, fără vlagă

Cu Pancu în tribună, accidentat, giuleștenii au fost nevoiți să introducă pe teren jucători precum Ioniţă 2, Martin, Drăghia, Lung, Doman, sau Ciolacu. Desigur, deocamdată, numele lor nu spun nimic, însă în numele lor au vorbit tricourile alb-vișinii, care, parcă, au turnat plumb în ghetele jucătorilor pietreni. Cam asta se întâmplă când conducerea administrativă nu fixează niciun obiectiv Ceahlăului, dar în presă apar declarații cum că visează să se califice în cupele europene. Cum altfel se poate, mai ușor, decât câștigând Cupa? Joi seară, giuleştenii au avut 3-0, încă din minutul 35. Martin, Ciolacu şi Doman au rezervat giuleștenilor, până să se aprindă nocturna, un loc în bila din urna cu optimi. Rapidul a jucat sus, în jumătatea adversă, obligând mereu apărarea Ceahlăului să facă pasul înapoi. Pietrenii s-au scuturat de povara unor jocuri suplimentare și au jucat la întâmplare, fără orizont, părând adunați de prin parcuri. Cu un portar visător, cu doi fundași laterali puși acolo, să fie la număr și cu un mijloc sufocat de presingul adversarului, nu poți pasa. Mai trist a fost că delăsarea jucătorilor lui Miriuță s-a văzut din înaltul tribunelor, unde, altă dată, Pinalti și Viorel Măstăcăneanu acopereau cu vocea lor o întreagă galerie.

Goluri ca la antrenament

Martin a deschis scorul repede, în minutul 14, după un șut la colțul lung și după ce a pătruns în careu pe flancul stâng al apărării pietrenilor, fără un efort deosebit. L-a imitat Ciolacu, în minutul 24, cel care, a marcat ca la antrenament, fără marcaj, din jumătate de metru cu poarta goală. Jicha s-a dus pe o centrare, dar s-a băgat sub minge, iar Ciolacu a primit mingea de la un coechipier. Marc a anulat poziția de off-side a atacantului giuleștean. S-a făcut 3-0, după o fază în care apărărătorii Ceahlăului au deviat o minge în centrul careului, iar Doman, din nou fără adversar lângă el, a avut tot timpul din lume să plaseze mingea, cu latul, la colțul lung. Nemaiavând nimic de pierdut, Ceahlăul a ieșit la joc, dar n-a reușit să lege trei pase. Dintr-o nimereală a venit și prima ocazie, abia în minutul 43, la o lovitură de cap, a căpitanului de conjunctură, Andrei Marc, singurul care a mai mișcat ceva pe arena giuleșteană.

Doar Marc                      

După pauză rapidiștii au continuat să joace tare, de multe ori peste limita regulamentului. Tot gazdele au fost mai periculoase și, după un gol anulat pe motiv de off-side, poarta giuleștenilor a fost părăsită de portarul Drăghia, care s-a dus să-și felicite colegii. Pietrenii au reluat jocul, iar Dică a marcat cu poarta goală golul de consolare al Ceahlăului. Imediat, din tribuna oficială au început să zboare diferite obiecte spre banca de rezerve a Ceahlăului, iar jucătorii nu s-au mai obosit cu firea să mai pună probleme. Nici după eliminarea lui Herea, din minutul 81, cu un om în plus în teren, nu și-au mai creat situații clare de a înscrie, iar în rol de atacant a venit de multe ori în careul advers Andrei Marc, omul care a făcut ambele faze, pe parcursul unei reprize secunde, mai bune, pe ansamblu, decât prima.

Miriuță ”atacat” de fanii giuleșteni

Vasile Miriuţă, a declarat, joi seară, că formaţia giuleşteană a fost mai bună şi a meritat victoria înregistrată în 16-imile de finală ale competiţiei: “Azi Rapid a fost echipa mai bună. Adversarii au arătat o atitudine şi determinare mai mare decât noi şi consider că au meritat victoria. Jucătorii noi pe care i-am introdus azi trebuie să mai aştepte până să ajungă titulari. Obiectivul nostru este locul 10 în Liga I, dar era extraordinar să mergem mai departe şi în Cupă. Acum ne vom concentra numai pe campionat”, a afirmat Miriuţă. Referitor la faptul că în repriza a doua a fost stropit de fanii giuleşteni cu apă şi băuturi răcoritoare, Vasile Miriuţă a spus: “Mi-am făcut şi eu botezul pe Giuleşti cu puţină apă. Suporterii Rapidului sunt extraordinari, dar mai sunt şi unul-doi care sunt pe invers”, a glumit tehnicianul principal al Ceahlăului. Acesta, spun surse din cadrul clubului CFR Cluj, s-ar afla pe lista conducătorilor din Gruia pentru a prelua fosta campioană. Paszkany şi Mureşan studiază în aceste zile mai multe variante de tehnicieni pentru echipa clujeană. E foarte probabil să se deschidă discuţii cu antrenori germani, pentru care Paszkany insistă. Varianta Vasile Miriuţă este luată în considerare în mod serios, dar acesta ar putea să aibă probleme în momentul în care va fi ofertat, deoarece este sub contract cu Ceahlăul, preț de doi ani și este foarte apreciat de președintele de onoare, Gheorghe Ştefan.

Rapid: Drăghia – Ţînc, Al. Iacob, Doman, Ciolacu (min. 90 – Lukanovic), Al. Ioniţă (min. 87 – Vali Negru), D. Lung, Cl. Herea, N. Vasile, I. Voicu, Fl. Martin (min. 75 – Obed)
Rezerve: Mişa – Rhema, Selagea, Lazea, C. Gheorghe

Ceahlăul: Jicha – Ţepeş (min. 65 – Popadiuc), A. Marc, Al. Ichim (min. 46 – Tăbăcariu), M. Rusu, E. Dică, Hasani (min. 46 – Gheorghiu),  Chitoşcă, M. Constantinescu, Ştefănescu, Velici

Rezerve: Jovic – Onciu, Dumitraş

Rapid-Ceahlăul 3-1 (3-0): N-A FOST BLAT! A fost glazură!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Cristi SOROCEANU

Articolul precedentCoabitarea de la Târg își arată roadele: PDL vrea să-i dea un vice primarului Harpa
Articolul următorTeatrul Tineretului a primit niște scaune

2 COMENTARII

  1. Conducerea clubului ar trebui sa vada ca echipa se bazeaza doar pe un numar restrans de jucatori. Majoritatea celor care au evoluat la meciul de cupa sunt de umplutura fara pic de valoare ,de dorinta ,de atitudine. Nu stiu ce vrea sa obtina ceahlaul cu acest expirat DICA, care nu mai poate nimic…daca a putut vreodata.
    Acel fenomenal , magnific, extraordinar LUCAS GARCIA care a jucat la ceahlaul 8 meciuri in 2 ANI , cu cel mai mare salariu din istorie UNDE ESTE?????
    MANAGEMENT PENIBIL.

  2. Rusine Mestecaneanu,omul care in urma cu 2,3 zile isi „pregatea” iesirea din cupa!Ba ca nu avem obiectiv cupa,ba ca-i prea costisitoare…etc,etc.Anul trecut au ajuns aproape de semifinale cu costuri…aproape 0.Bai nea presedinte de „carton” (sau cartoon mai degraba),esti in plus pe „acolo”!In meciul de joi AM FOST BATJOCURITI!!!! Intelegi,omule???? De cand cu Monroy,nu te mai putem suferi!!!!

Comentariile sunt închise.