reclama autocenter

tt1

TT, între înţelegere şi nevoia de condiţii civilizate

O comisie formată din cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Neamț și din reprezentanți ai Direcției Tehnice din cadrul CJ va merge astăzi la Teatrul Tineretului. Scopul este acela de a verifica dacă sesizarea depusă de conducerea TT, cu privire la problemele apărute după reabilitarea clădirii, sunt fondate sau nu.

Arcan cere înţelegere

”Mergem la fața locului pentru a vedea despre ce este vorba mai ales că președintele Culiță Tărâță a anunțat că se vor verifica sesizările cu privire la modul în care s-a făcut reabilitarea Teatrului Tineretului, încă de la ultima ședință a Consiliului Județean Neamț, de pe 31 ianuarie. Sper să găsim soluții pentru remedierea tuturor problemelor apărute acolo, cu scaunele, cu acustica sălii, cu mobilierul și mai sper că vom ajunge la o înțelegere atât cu managerul de proiect, cât și cu reprezentanții Primăriei Piatra Neamț. Pentru că dacă nu ajungem să rezolvăm aceste probleme, sesizările vor ajunge și la Uniunea Europeană, instituție cu a cărei fonduri s-a pus în practică proiectul ”Restaurarea și punerea în valoare a zonei istorice și culturale Curtea Domnească”, în care e cuprins și Teatrul Tineretului”, a declarat Emilia Arcan, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Timuş cere condiţii civilizate

La sfârșitul lunii ianuarie, directorul Teatrului Tineretului, Liviu Timuș a depus la Consiliul Județean Neamț o sesizare ce conține 14 puncte, toate cu privire la problemele care afectează buna desfășurare a activității TT, deși clădirea abia a fost reabilitată. În sesizarea respectivă, conducerea TT spune că testul de acustică al sălii nu a fost efectuat, scaunele din loje sunt subdimensionate, reducându-se astfel capacitatea sălii, iar mobilierul din cabinele actorilor este concepunt total defectuos și inadecvat. Mai mult, în urma recondiționării geamurilor și ușilor acestea nu sunt etanșe, iar parchetul este denivelat. Nici instalația de canalizare nu funcționează așa cum ar trebui, afectând desfășurarea repetițiilor din cauza mirosului provenit de la respectiva canalizare, iar infiltrațiile de apă din pereți ajung inclusiv în atelierele teatrului și în birouri.

Sesizarea depusă la Consiliul Județean Neamț este semnată de directorul TT, Liviu Timuș. Acesta scrie în încheiere că ”este posibil, odată cu trecerea timpului, să mai apară și alte probleme, dar noi suntem deschiși la orice propunere de remediere a problemelor actuale și rugăm pe cei abilitați să manifeste, la rândul lor, deschidere vis-a-vis de neajunsurile existente, pentru că nu ne dorim altceva decât să primim publicul așa cum se cuvine și să ne putem desfășura activitatea în condiții profesioniste și civilizate. Acest teatru merită să i se recunoască istoria și faima”.

Irina CĂLIN

Articolul precedent“Monahii ortodoxe purtătoare de lumină în întunericul comunist” (II)
Articolul următorPoliclinica dă prenupțiale ieftine

1 COMENTARIU

  1. ….si frigul din sala? La spectacolul din 1 feb. am stat cu hainele pe noi si fularele la gura din cauza curentului. Nu este posibil asa ceva. Este extrem de trist unde s-a ajuns. Aveam si noi un teatru ….

Comments are closed.