Așa cum se anunța încă de dimineață și, ulterior, pe parcursul zilei, astăzi, 8 februarie, a fost test de nervi pentru cei din Spitalul Județean Neamț. Cu protestul demarat la ora 9 (detalii aici) și întâlnirea cerută cu președintele Consiliului Județean (detalii aici), dar mai ales cu nemulțumirile (detalii aici), asistenții și-au delegat câți va colegi pentru a participa la discuții cu conducerea spitalului și cu oficialii CJ.
Din comunicatul oficial remis de Consiliul Județean, rezultă că discuțiile au fost, măcar în principiu, fructuoase, la modul că, barem de data asta, oamenii au înțeles de ce au luat mai puțini bani în ultimele luni. Interesant a punctat președintele Ionel Arsene modul cum își fac datoria liderii de sindicat, opinia sa fiind, de altfel, împărtășită și de cei mai mulți din participanții la protestul de dimineață. Și, cum totul e bine când se termină cu bine, comunicatul CJ anunță un final pe care toți cei implicați îl doresc fericit. (D.O.)
Comunicatul oficial:
«În urma protestului din această dimineață, la sediul Consiliului Județean Neamț a avut loc o întrevedere între Ionel ARSENE, președintele instituției, conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și reprezentanții asistenților medicali, în scopul deblocării acestei situații și identificării unor soluții la problemele ridicate.
”Am mediat astăzi o întâlnire între conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și reprezentații asistenților medicali. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că veniturile li s-au diminuat timp de trei luni consecutiv.
Am descoperit că oamenii nu știau care au fost motivele pentru care în ultimele luni au avut venituri mai mici și am fost surprins să constat că reprezentanții sindicatelor, precum și reprezentanții salariaților neafiliați nu și-au informat în mod corect colegii pe care îi reprezintă despre prevederile legale.
De când ocup funcția de președinte al Consiliului Județean, nu am refuzat niciodată o solicitare venită din partea conducerii Spitalului Județean și nici nu o voi face, atât timp cât aceasta va duce la creșterea calității actului medical sau la îmbunătățirea condițiilor din această unitate spitalicească. Atât pentru mine, cât și pentru întreaga echipă a Consiliului Județean, sănătatea nemțenilor, dar și asigurarea condițiilor de muncă pentru salariații instituțiilor din județ aflate în coordonarea noastră, sunt extrem de importante!”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.
În urma discuțiilor purtate, s-a stabilit că diferențele de venit sunt consecința includerii normei de hrană în sporul de 30% și a creșterii numărului de salariați. În perioada următoare se va analiza modul de calcul al sporurilor, astfel încât să nu mai existe fluctuații mari de la o lună la alta. În plus, astăzi s-a solicitat Guvernului României și ministerelor de resort excluderea indemnizației de hrană din procentul de 30% aferent sporurilor.»