ACTUALIZARE: La ora 10, protestul s-a încheiat, cu angajament din partea conducerii spitalului că va discuta cu președintele CJ Neamț Ionel Arsene și administratorul de județ Cătălin Chiței, pentru a se găsi o soluție la diminuarea sporului.

Nemulțumiți că li s-au diminuat salariile din luna noiembrie încoace, 100 de asistenți medicali din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț au ieșit în curte, în această dimineață, deși temperatura nu e deloc prietenoasă. Acțiunea de protest a fost determinată și de zvonul că salariile vor continua să scadă, pentru că se va ”umbla” la sporul de week-end, până la procentul de 30%, ceea ce va conduce, implicit, la scăderea veniturilor. De remarcat și caracterul spontan al protestului, ceea ce nu a împiedicat presa să se afle și ea, spontan, înainte de începerea protestului, la fața locului.

Bogdan Nistor, liderul sindicatului Solidaritatea Sanitară, a vorbit despre o acțiune deschisă în instanță, însă durata unui proces descurajează membrii de sindicat: ”Până obținem ceva în instanță, murim!”.

”Vrem salariile înapoi!”, au scandat protestatarii plecând, în convoi, spre birourile conducerii unității sanitare. Protestul are loc în contextul în care abia s-a anunțat intenția de a construi un nou spital la Piatra-Neamț. În vreme ce, în secțiile grele din cel existent, abia mai are cine lucra, iar prognozata reducere a salariilor va determina angajații să plece la cabinete private sau în străinătate, lucruri care, de altfel, se întâmplă de ani buni.

Ce solicită asistenții? ”Sporuri salariale, pentru condiții grele de muncă, bonuri de masă, tichete de vacanță”. Ei au mai reclamat ”lipsa de implicare a autorităților și a conducerii în rezolvarea problemelor”, precum și faptul că ”se achiziționează aparatură performantă, dar lipsesc materiale de necesitate primară”. (ZCH News)

1 COMENTARIU

  1. Nu le este rusine? Nici nu va imaginati ce salarii nesimțite au(ca in occident) iar atitudinea și nesimtirea au rămas la fel in îndeplinirea sarcinilor de serviciu.Sa vedeți cum vorbește doctorița Lazar Nina, de la UPU, cu pacienții !!!Zici ca te-ai dus la ea acasă sa te consulte.

Comments are closed.