Cicliştii care doresc să pedaleze pentru a susţine cinci proiecte dedicate copiilor şi tinerilor se pot înscrie la cea de a III-a ediţie a CICLATON, care va avea loc în perioada 5-9 octombrie.
Traseul are punct de plecare şi de sosire oraşul Miercurea Ciuc, dar va străbate localităţi din inima Moldovei : Piatra Neamț, Humulești, Voroneț, Suceava, Botoșani, Iași, Roman, Bacău și Moinești.
„Este un eveniment ciclist de strângere de fonduri, care susține și promovează educația, organizat de Fundația ADEPT Transilvania. Timp de 5 zile, participanţii vor străbate pe bicicletă un traseu de peste 700 de kilometri şi vor trece prin 9 oraşe. Cicliștii sunt încurajați să devină ambasadori ai educației și să promoveze proiectul ales în rândul prietenilor, familiei și cunoștințelor”, spun organizatorii.
Fotografiile de la ediţia 2015 sunt relevante:
„În 2016 ne dorim să aducem laolaltă peste 80 de cicliști ale căror inimi să bată de 10.000.000 de ori pentru peste 7.000 de copii și tineri. Ne dorim ca evenimentul să fie susținut de cât mai mulți donatori care să înțeleagă, dar mai ales să creadă în cele 5 proiecte. În cele din urmă, cel mai important este impactul pe care acest eveniment îl va avea pe termen lung în dezvoltarea proiectelor selectate. Și, implicit, în dezvoltarea copiilor și tinerilor care vor beneficia de ajutorul pe care vrem să-l oferim prin a 3-a ediție Ciclaton”, a declarat Cristi Gherghiceanu, președintele Fundației ADEPT Transilvania.
Pentru a putea participa la traseu și a susține proiectele, cei interesaţi se pot înscrie pe www.ciclaton.ro începând cu 7 septembrie.
Proiectele educaționale Ciclaton 2016
- Fundația Noi Orizonturi a lansat proiectul IMPACT, prin care își propune să identifice și să rezolve, în mod creativ, împreună cu tinerii, probleme reale din societate, prin înființarea de Cluburi de Inițiativă Comunitară;
- Asociația ROI sprijină și pune în valoare relația profesori-elev-părinți-comunitate din România, prin proiectul ZBURD PRIN EDUCATIE;
- Asociația Lindenfeld sprijină copiii din centrele de plasament să se dezvolte prin educație interactivă, cu ajutorul proiectului „Ajungem Mari”, care s-a bucurat, în ambele ediții anterioare Ciclaton, de un adevărat succes;
- Prin proiectul “De-a arhitectura în orașul meu”, Asociația De-a Arhitectura își propune să formeze cetățeni responsabili, implicați în comunitățile în care trăiesc, pentru orașe mai bune;
- Asociația ARDOR, prin „Tabăra de leadership pentru instructori de dezbateri”, urmărește dezvoltarea profesorilor formatori, prin ateliere de dezbatere între profesori și studenți viitori pedagogi. (M. CONSTANTINESCU)