0:00

FOTOGRAFII CICLATON, pe 5 octombrie, la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 5-9 octombrie, în mai multe oraşe din Regiunea de Nord-Est se va desfășura a III-a ediție Ciclaton, primul eveniment ciclist de strângere de fonduri din România, care susține și promovează educația.

Timp de 5 zile, participanţii vor străbate pe bicicletă un traseu de peste 700 de kilometri şi vor trece prin 9 oraşe, pentru a susţine unul dintre cele 5 proiecte educaţionale.

Ciclaton va porni, pe 5 octombrie, din Miercurea Ciuc, iar în aceeaşi zi va fi parcurs drumul până la Piatra Neamţ:

FOTOGRAFII CICLATON, pe 5 octombrie, la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiZiua a doua este dedicată traseului Piatra Neamţ – Suceava:

FOTOGRAFII CICLATON, pe 5 octombrie, la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn cadrul zilei a III-a se va parcurge distanţa dintre oraşele Suceava, Botoşani şi Iaşi:

FOTOGRAFII CICLATON, pe 5 octombrie, la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiZiua a patra este dedicată traseului Iaşi – Bacău:

FOTOGRAFII CICLATON, pe 5 octombrie, la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ultima zi a Ciclatonului se va parcurge distanţa Bacău – Miercurea Ciuc:

FOTOGRAFII CICLATON, pe 5 octombrie, la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru fiecare dintre cele 5 cauze vor pedala atât cicliști de tur, care vor parcurge traseul integral, cât și cei de segment, care aleg să pedaleze doar diverse segmente din traseu. Pentru a putea participa la traseu și a susține proiectele, aceștia s-au putut înscrie pe portalul evenimentului începând cu 7 septembrie. Astfel, cicliștii sunt încurajați să devină ambasadori ai educației și să promoveze proiectul ales în rândul prietenilor, familiei și cunoștințelor, precizează organizatorii.

Fotografii de la ediţia 2015:

Proiectele educaționale Ciclaton 2016:

  • Fundația Noi Orizonturi a lansat proiectul IMPACT, prin care își propune să identifice și să rezolve, în mod creativ, împreună cu tinerii, probleme reale din societate, prin înființarea de Cluburi de Inițiativă Comunitară;
  • Asociația ROI sprijină și pune în valoare relația profesori-elev-părinți-comunitate din România, prin proiectul ZBURD PRIN EDUCATIE;
  • Asociația Lindenfeld sprijină copiii din centrele de plasament să se dezvolte prin educație interactivă, cu ajutorul proiectului „Ajungem Mari”, care s-a bucurat, în ambele ediții anterioare Ciclaton, de un adevărat succes;
  • Prin proiectul “De-a arhitectura în orașul meu”, Asociația De-a Arhitectura își propune să formeze cetățeni responsabili, implicați în comunitățile în care trăiesc, pentru orașe mai bune;
  • Asociația ARDOR, prin „Tabăra de leadership pentru instructori de dezbateri”, urmărește dezvoltarea profesorilor formatori, prin ateliere de dezbatere între profesori și studenți viitori pedagogi. (M. CONSTANTINESCU)
Articolul precedentGALERIE FOTO Street Food Festival Iași la prima ediţie (23-25 septembrie)
Articolul următorNOAPTEA CERCETĂTORILOR, pe 30 septembrie, la Piatra Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.