bnr elevi 01Peste 300 de elevi din ciclul liceal din judeţul Neamţ au avut ocazia de a afla, anul acesta, de la specialişti din sucursala Iaşi a BNR, în cadrul proiectului de educaţie financiară “Să vorbim despre bani şi bănci”, tainele uneia dintre cele mai vechi instituţii ale statului român modern, precum şi informaţii inedite despre istoria băncii şi a monedei naţionale, principalele atribuţii, rolul şi funcţiile acesteia, potrivit unui comunicat de presă.

Banca Naţională a României se află în an aniversar, se împlinesc 135 de ani de la înfiinţare, dar sărbătoreşte şi 5 ani de proiecte educaţionale desfăşurate atât la nivel naţional, cât şi local.

bnr elevi 02“Iniţiate ca parte integrantă a activităţii de comunicare externă, proiectele educationale derulate de BNR au ca obiectiv general îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere şi înţelegere a unor noţiuni economice de bază şi a unui vocabular financiar-bancar prin folosirea unor metode formale şi non-formale de educaţie. Proiectele sunt derulate în cadrul protocolulului de cooperare în domeniul educaţiei financiare semnat de BNR cu Ministerul Educaţiei Naţionale, întrucât aşa cum menţiona guvernatorul Mugur Isărescu: «Este bine ştiut că o economie stabilă şi dezvoltată sănătos are la bază o populație educată, inclusiv din perspectiva unor cunoştinţe financiare solide». Şi in următorul an elevii şi profesorii interesaţi sunt aşteptaţi să treacă pragul sucursalei din Iaşi, una dintre cele mai vechi si mai încărcate de istorie sucursale din întreaga ţară”, a declarat Adina Nuţescu, şef Compartiment raportări statistice, sondaje de conjunctură şi comunicare din cadrul Sucursalei regionale  Iaşi a BNR. (M. CONSTANTINESCU)