0:00

Percheziţii la comercianţi de alcool! Evaziune de 1 milion de euro!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcurorii  DIICOT Suceava,  împreună cu poliţişti din cadrul IPJ Suceava, au efectuat, joi, 17 decembrie, 29 de percheziţii în județul Suceava, vizând destructurarea unui grup infracţional  organizat, specializat în evaziune fiscală, spălare de bani și bancrută frauduloasă, potrivit unui comunicat de presă. 23 dintre percheziţii s-au derulat la  puncte de lucru ale unor societăţi comerciale.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 – 2015 pe raza judeţului Suceava s-a constituit un grup infracțional organizat format din 4 suspecţi, grup  la care ulterior au aderat şi alte persoane şi care prin intermediul unor societăţi comerciale au desfășurat activități de evaziune fiscală în domeniul producerii și comercializării băuturilor alcoolice. Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 euro”, potrivit comunicatului citat.

Suportul de specialitate  tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, a inspectorilor vamali din cadrul Direcţiei Generale a Vămilor şi a Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” a Jandarmeriei. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentNemţeni iniţiaţi în secretele Băncii Naţionale
Articolul următorLicean pe podium la Campionatul Mondial de Karate tradițional
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.