Strategiile si sistemele de joc la pariuri sportive devin tot mai populare printre romanii pasionati de acest joc de noroc. Tot mai multi pariori doresc ca pe langa distractie sa obtina si castiguri constante, iar din acest motiv apeleaza la strategii menite sa le creasca sansa de reusita.
E clar ca adoptarea unui anumit sistem de joc, oricare ar fi el, iti va permite sa pariezi mai calculat si sa iti gestionezi mai bine bugetul. Una dintre cele mai cunoscute si apreciate strategii este Martingale, despre care iti voi oferi toate informatiile necesare in randurile de mai jos.
Ce este strategia Martingale?
Sistemul de joc Martingale a fost initial folosit pentru alte jocuri de noroc (in special ruleta), insa de ceva timp el se aplica cu succes si la pariurile sportive.
Mecanismul dupa care aceasta strategie functioneaza este foarte simplu – se pariaza pe cote de minim 2.00, plecandu-se de la o miza initiala, iar dupa fiecare pariu pierzator se dubleaza miza, pana in momentul in care apare pariul castigator si se revine la miza de baza.
Bineinteles ca pentru a aplica cu succes aceasta strategie trebuie sa alegi o casa de pariuri de pe internet, acolo unde plasarea pariurilor se face imediat, prin doar cateva click-uri.
In plus, este important sa ai la dispozitie o oferta de pariere (evenimente si tipuri de pronosticuri) cat mai diversificata, pentru a face cat mai usor alegerile castigatoare. In aceste conditii iti poti face un cont Gets Bet pentru a te bucura de serviciile uneia dintre cele mai bune case de pariuri online.
Exemplu de aplicare a strategiei Martingale
Cel mai bine vei intelege ce presupune acest sistem de pariere considerand un exemplu. Sa zicem ca pariem pe cote de fix 2.00 si plecam de la o miza initiala de 20 lei. Iata care ar putea fi parcursul utilizand strategia Martingale:
- Pariul 1 – pariezi 20 lei pe cota 2.00 – pariu pierzator
- Pariul 2 – pariezi 40 lei pe cota 2.00 – pariu pierzator
- Pariul 3 – pariezi 80 lei pe cota 2.00 – pariu pierzator
- Pariul 4 – pariezi 160 lei pe cota 2.00 – pariu pierzator
- Pariul 5 – pariezi 320 lei pe cota 2.00 – pariu castigator
- Pariul 6 – pariezi 20 lei pe cota 2.00
Asadar poti observa foarte usor ca, incepand cu pariul numarul 2 mizele plasate s-au dublat in mod consecutiv. Pariul numarul 5 a fost considerat cel castigator, urmand ca, dupa el sa se revina la miza initiala pentru a incepe o noua sesiune de pariere.
Bineinteles ca, daca doresti si daca consideri util, dupa fiecare sesiune de joc castigatoare poti mari miza de start, astfel incat sa obtii la final castiguri mai consistente.
In exemplul considerat, in cele 5 pariuri s-a investit in total o suma de 620 lei, obtinandu-se un castig de 640 lei, deci un profit total de 20 lei cu un singur pariu castigator in aceasta serie.
Avantajele strategiei
- Ai nevoie de un singur pariu corect – indiferent de parcursul anterior, un singur pariu castigator este suficient pentru a recupera pierderile si pentru a obtine profit
- Joci pariuri cu sansa mare de reusita – tinand cont ca vei juca pariuri cu o cota de 2.00, acestea au sanse de reusita destul de bune, mai ales ca poti forma aceasta cota chiar si din mai multe pronosticuri
- Este simplu de inteles si de aplicat – nu ai nevoie de experienta, sa tii o evidenta stricta a pariurilor jucate sau sa calculezi mize complicate, deoarece strategia Martingale este simplu de aplicat chiar si de catre un incepator
Dezavantajele strategiei
- Ai nevoie de un buget consistent – mizele cresc destul de repede mai ales in pasii superiori ai strategiei, asadar este necesara o banca de start destul de consistenta, pentru a putea acoperi cat mai multe pariuri pierzatoare
- Uneori riscul este mare comparativ cu profitul – strategia Martingale este eficienta in primii sai pasi, insa daca ai o serie mai lunga de pariuri pierzatoare vei ajunge sa risti sume mari de bani, totul pentru un profit total redus
Asadar, ai putut vedea in detaliu ce inseamna strategia Martingale si cum se aplica ea la pariuri sportive. Bineinteles ca nu este un sistem de joc perfect, ci ca oricare altul prezinta plusuri si minusuri. Ramane doar sa analizezi tu aceste aspecte, sa testezi strategia si sa vezi daca ea este una eficienta pentru tine.
ADV