* ISJ Neamţ nu a avut nici un reprezentant la eveniment
În satul Căușeni, comuna Boghicea, a fost construită o nouă școală, unitate care, oficial, ieri și-a deschis porțile. Au fost prezente oficialitățile locale, primarul Eugen Mihai, apoi prof. Elena Mihai, directorul Școlii Boghicea, copii, părinți, dar și deputatul Ioan Munteanu, care nu a poposit în acest sat cu mânile goale, oferind tuturor celor mici daruri specifice noului an școlar: ghiozdane, rechizite, dulciuri.
“Clopoțelul a sunat în toată țara și a anunțat un nou an școlar. În comuna Boghicea, satul Căușeni, anul acesta este mai bogat ca niciodată. Prin strădaniile Consiliului Local, a domnului primar, a domnului deputat Ioan Munteanu, iată, avem o școală nouă și foarte frumoasă. În plus, datorită demersurilor pe care dânșii le-au făcut, iată, lângă noi este și un microbuz școlar, iar toate demersurile la domnul premier s-au materializat într-un astfel de mijloc de transport, care ne va fi de mare folos. Aducem copii de la Nistria la Slobozia, iar de la Căușeni la Boghichea, la ciclul gimnazial, în plus, vom organiza și excursii pentru elevii merituoși”, a declarat prof. Elena Mihai, director coordonator.
Primarul comunei, Eugen Mihai, artizanul acestei unice investiții în județul Neamț care și-a deschis porțile la acest început de an școlar, a adăugat: “Mulțumesc domnului deputat Ioan Munteanu, care este prezent și la acest început de nou an școlar la noi, în comuna Boghicea. Vom participa împreună și la deschiderea noului școlar și la Boghicea, dar vă aduc la cunoștință că domnul Ioan Munteanu ajută copiii acestei școli cu rechizite, însă sprijinul domnului deputat este nemăsurabil, pentru că datorită sprijinului dumnealui, am reușit să obținem parte din fondurile necesare acestui nou local. Construcția școlii a început acum un an și două luni, respectiv, pe data de 15 iulie 2013, când am demolat localul vechi și am început pe cel care se vede astăzi”.
Prezent la festivitate, deputatul Ioan Munteanu a precizat: “Aleg întotdeauna localitățile mai îndepărtate și, dacă vreți, cele care simt că au nevoie de sprijin pentru dezvoltarea comunităților respective. Alții aleg marile centre, de obicei municipiile, însă, practic, fiecare cu gândurile și cu dorințele sale. Am fost mulțumit că doamna director, domnul primar, au acceptat să vin la Căușeni și nu pentru că am făcut nu știu ce pentru ceea ce este aici, însă la Căușeni este un lucru normal ce s-a întâmplat, ridicându-se o școală nouă, un mijloc ca elevii acestui sat să poată avea condiții foarte bune”.
Din păcate, din partea ISJ Neamț nu a ajuns nici un reprezentant în satul Căușeni, deşi construcția de aici este, practic, singura unitate nouă de învățământ, ridicată de la temelie, din județul Neamț, din ultimul an calendaristic. (C. NEGRU)