0:00

Dimineaţa de astăzi, 6 septembrie, a doua zi din acest an școlar, a început cu blocaje în trafic, nervi, întârzieri ale autobuzelor şi, pe cale de consecinţă, întârzieri ale copiilor la şcoală şi ale adulţilor la serviciu.

Situaţia a început încă de la ora 7 și a durat până după ora 9, vorbind de un singur traseu: Precista, Biserica Nouă – Spital – Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, dar şi dinspre Dărmăneşti spre centru. Iată imagini surprinse dintr-un autobuz, prima în zona Blocului Turn, a doua în zona Pietricica-Muzeu Istorie și ultima în intersecția de la spital:

FOTO. Trafic infernal în Piatra-Neamţ: nervi, întârzieri la şcoală şi la serviciu!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

FOTO. Trafic infernal în Piatra-Neamţ: nervi, întârzieri la şcoală şi la serviciu!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

FOTO. Trafic infernal în Piatra-Neamţ: nervi, întârzieri la şcoală şi la serviciu!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn staţii, pietrenii au aşteptat şi câte 30-40 de minute, pe rute pe care, în orarul Troleibuzul, autobuzele trebuiau să vină la fiecare 20 de minute. S-a ajuns în situaţia în care, după o aşteptare de 40 de minute, în unele locuri au ajuns, concomitent, câte 2-3 mijloace de transport. Evident, cel puţin unul din aceste autobuze a circulat gol.

Ce-i drept, conducerea Troleibuzul anunţa că se aşteaptă la întârzieri generate de fluxul mare de călători odată cu începerea şcolii, dar de cel mult 8-10 minute. Asta, în condițiile în care de astăzi compania Troleibuzul SA este singura care face transport public de persoane în Piatra-Neamț și limitrof. La asta se adaugă şi lucrările la conductele de gaz din oraş, ceea ce face ca circulaţia să fie îngreunată.

Poliția Neamț îndeamnă la prudență și răbdare. „Pe sectorul de drum menționat de dumneavoastră, se înregistrează o creștere a valorilor de trafic odată cu începerea anului școlar, cumulat cu restricțiile de circulație instituite pe una dintre benzi.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să conducă cu prudență.

Asigurați-vă că aveți suficient timp pentru a ajunge la unitățile de învățământ sau la locul de muncă.

Dacă vă grăbiți să ajungeți la destinație, nu uitați că timpul este prețios pentru toată lumea. Țineți cont că implicarea în orice eveniment rutier vă va consuma mult mai mult timp decât dacă vă deplasați cu prudență.  Puteți pune în pericol nu doar propria persoană, ci și pe ceilalți ocupanți ai autovehiculului cu care vă deplasați, dar și alte categorii de participanți la trafic.

Evitați efectuarea de manevre riscante! Acestea pot duce la producerea de evenimente rutiere nedorite.

Păstrați o distanță de siguranță în trafic, față de vehiculele care circulă în fața dumneavoastră.

Pe timpul călătoriei cu autovehiculul, folosiți centura de siguranță și nu depășiți limitele de viteză. Atenție sporită la distanța de siguranță în mers – adaptați permanent viteza la condițiile meteo-rutiere.

Calmul și disciplina în trafic vă garantează o deplasare în siguranță!”, a declarat subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn băiat de 12 ani lovit de maşină, după ce a căzut de pe bicicletă
Articolul următorUn şofer romaşcan a fugit de la locul accidentului. A lăsat doi răniţi în urmă.

1 COMENTARIU

  1. Din Precista pana la 1 Mai fac 35-40 de minute. Nu am vazut nici un politist de la rutiera care sa aiba macar intentia de a face putina ordine in haosul de pe strazi. O gramada de bizoni care nu dau prioritate,injura,scuipa,nu semnalizeaza,ca ei se „grabeste”.Asta este faimoasa „mobilitate urbana” care ne asteapta???? Chiar crede cineva ca oamenii vor renunta la masini??? Sa mearga cu infectiile ale de autobuze pline de jeg????Azi a ramas si Ambulanta blocata in trafic,intre Muzeul de Istorie si Petrodava. Ce naiba????

Comentariile sunt închise.