0:00

Un băiat de 12 ani lovit de maşină, după ce a căzut de pe bicicletă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiIeri după-amiază, 5 septembrie, în Negreşti, un băiat, în vârstă de 12 ani, a ajuns la spital după ce a fost lovit de un autoturism.

Potrivit martorilor, copilul mergea cu bicicleta, la un moment dat s-a dezechilibrat şi a căzut de pe şeaua bicicletei chiar în faţa unei maşini.

Şoferul, în vârstă de 25 de ani, din localitate, nu consumase alcool, potrivit informaţiilor furnizate de subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ.

Băiatul nu purta niciun fel de echipament de protecţie, nici măcar cască. Legea spune că bicicliştii pot circula pe drumurile publice numai de la vârsta de 14 ani.

„În multe dintre cazuri, biciclistul implicat într-un eveniment rutier suferă leziuni, aspect care crește importanța purtării echipamentului de protecție, ce poate diminua sau împiedica rănirea biciclistului. Utilizați casca de protecție și vesta reflectorizantă, pentru a vă proteja şi pentru a creşte vizibilitatea în deplasările pe drumul public.

Reamintim obligaţiile legale pentru biciclişti, referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a folosi vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier”, precizează subinspector Ramona Ciofu.

Angela Croitoru

Articolul precedentFoto. Deschidere de an școlar la instituțiile de învățământ din Târgu Neamț
Articolul următorFOTO. Trafic infernal în Piatra-Neamţ: nervi, întârzieri la şcoală şi la serviciu!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.