0:00

Astăzi, 21 octombrie, s-a dat decizia prin care maxim 20 de persoane pot participa la slujbe în bisericile din comunele Tarcău și Tașca. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Neamț a luat această decizie, pe fondul carantinei impuse de rata de infectare Covid de peste 3 cazuri la mie.

Restricțiile sunt valabile 14 zile, în perioada 21 octombrie – 4 noiembrie.

Excepții la carantinarea din Tarcău și Tașca, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Restricțiile de mișcare nu sunt valabile pentru localnicii care muncesc în alte localități, care trebuie să meargă la medic, care sunt programați la RAR, la ITP, la schimbarea documentelor de identitate, la examene, etc. Cei care trebuie să iasă și să intre în cele două comune trebuie să dețină o declarație.

Vă prezentăm integral hotărârea 68 a CJSU Neamț:

21oct religie declaratie carantina HCJSU nr. 68_2020

De astăzi, în ambele comune sunt filtre de poliție și jandarmi. Sunt permise mai multe activități, potrivit Jandarmeriei Neamț:

– transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice, precum și aprovizionării populației, pe baza documentelor justificative care să indice scopul și destinația transportului;

– persoanele care locuiesc în zona carantinată și desfășoară activitate profesională în afara zonei carantinate pe baza documentelor eliberate de angajator: legitimație de serviciu valabilă sau adeverință de salariat

Excepții la carantinarea din Tarcău și Tașca, ZCH NEWS - sursa ta de informații

– persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitare, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor;

Excepții la carantinarea din Tarcău și Tașca, ZCH NEWS - sursa ta de informații

– urgențe medicale;

– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată la distanță;

– elevii care au domiciliul în zona de carantină și care urmează cursurile unor instituții de învățământ din alte unități administrativ teritoriale pentru care nu s-a dispus măsura de carantină zonală, pe baza documentului din care să rezulte calitatea de elev;

– persoanele care desfășoară activități agricole, sau pentru comercializarea produselor agroalimentare, în baza declarației pe propria răspundere.

Excepții la carantinarea din Tarcău și Tașca, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 

De asemenea, este permisă tranzitarea localităților de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acestora, fiind interzisă oprirea în aceste localități.

Purtarea măștii este obligatorie, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spațiile publice închise și deschise.

Intrarea și ieșirea persoanelor și vehiculelor în/din zona de carantină prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile europene, naționale, județene sau comunale este strict interzisă.

C.I.

Articolul precedentL2 Universitatea Cluj a remizat acasă cu Concordia Chiajna
Articolul următorÎncă un pompier infectat Covid