0:00

Câinele MIF a dus poliţiştii acasă la hoţ!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa data de 6 mai 2015, poliţiştii de la Hârlău au fost sesizaţi de către un bărbat despre faptul că, în noaptea de 5 spre 6 mai 2015, persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa din comuna Cucuteni, de unde i-au sustras   bijuterii şi bani, prejudiciul fiind de 800 lei.

La faţa locului au ajuns poliţiştii criminalişti şi câinele poliţist MIF din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău cu conductorul său ag. şef principal Chitic Dănuţ Gabriel. Câinele poliţist, specializat în prelucrarea urmelor umane, a luat de îndată, urma bănuitului de comiterea faptei, conducând poliţiştii la domiciliul acestuia. Fiind adus la cercetări de către poliţişti, în urma probatoriului administrat în cauză, bănuitul comiterii faptei, un bărbat, de 46 ani, din comuna Cucuteni, a recunoscut săvârşirea furtului. La finalizarea cercetărilor, dosarul penal urmează a fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale.

Câinele MIF a dus poliţiştii acasă la hoţ!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCâinele poliţist MIF din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău, a participat la numeroase cazuri privind comiterea de infracţiuni, reprezentând un real ajutor pentru poliţişti, în identificarea autorilor. Fiind un camarad de nădejde, în ultimii ani, împreună cu conductorul său a identificat şi alţi bănuiţi de comiterea unor fapte penale. Câinele MIF, are vârsta de 7 ani şi face parte din rasa ciobăneştilor germani şi întruneşte toate calităţile unui câine de serviciu, utilitar sau de companie. Fidel, ataşat stăpânului, uşor e dresat, echilibrat psihic, este pretabil oricărei specializări, fiind rasa cea mai folosită de către Poliţia Română.

Traseul unui c âine de serviciu folosit în M.A.I., de la vârsta de 3 luni, când tineretul canin este distribuit conductorilor aparţinând unităţilor teritoriale de poliţie în cadrul unui curs de iniţiere, la Şcoala de dresaj câini din Sibiu, prin care viitorii conductori îşi însuşesc   primele noţiuni despre   despre îngrijirea, hrănirea şi predesajul canin. Odată ajunşi la maturitate, împreună cu conductorii lor, câinii revin la şcoală, unde participă la cursuri de calificare cu durata cuprinsă între 3 şi 6 luni. La finalul cursurilor cuplurile om – câine se întorc la unităţile de care aparţin, punând în practică tot ceea ce au învăţat pe timpul cursurilor de pregătire. (Compartimentul de Relații Publice al IPJ Iași)

Articolul precedentExpoziția „Piatra Neamţ: tărâm de legendă” în Curtea Domnească
Articolul următorVoluntari italieni vor repara dinții copiilor defavorizați GALERIE FOTO
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.