ziua pol hirlau 1Peste 600 de tineri au fost interesați de tehnica din dotarea polițiștilor de la Hîrlău”, anunță IPJ Iași, sec și lăsând loc la multe interpretări. Punând, totuși, binele înainte, se poate considera că puștii au fost impresionați de cum arată pistoalele doar pentru că le-au văzut în realitate, nu pentru că ar avea și vreo intenție nefericită cu ele.

Vizionarea a avut loc pe 22 martie, timp de trei ore, în zona centrală a orașului Hîrlău, ca parte a manifestărilor prilejuite de Ziua Poliției Române, sărbătorită pe 25 martie. A fost prezentată publicului o parte din tehnica aflată în dotarea poliției ieșene, iar polițiștii criminaliști, rutieri, de la Prevenire, plus luptătorii SAS și MIF, câinele polițist, au oferit explicații și demonstrații.

ziua pol hirlau 2În cadrul activităţilor desfăşurate, a fost prezentată tehnica din dotarea poliţiei ieşene: autolaboratorul criminalistic, autospecialele poliţiei rutiere şi armamentul luptătătorilor SAS. Câinele poliţist MIF a executat câteva exerciţii demonstrative, specifice pregătirii sale, sub îndrumarea conductorului. Au fost distribuite pliante de informare în cadrul Campaniei «Şi tu poţi deveni poliţist!»”, spun cei de la IPJ Iași.

(ZCH News)

sursa foto: IPJ Iași.