0:00

Na, că aproape avem prezident la Cotroceni. Campania asta cu accentele bine punctate de cei de la trei litere a reușit să întrețină o stare de încordare și să anime scenarii, care mai din care mai îndrăznețe, scenarii, care credem noi că, au avut meritu să se mai descarce lumea, ba pe internet, ba la câte un șpriț de vin, după caz. Dacă este să privim în urmă la cursa pentru primul fotoliu al patriei, excluzând finaliștii, o să vedem că, suntem o nație veselă cu apetit pentru dume, dar când e vremea de pus ștampila, tot instinctual se duce pe cei care au apărut mai des pe televizoare în ultimii ani. Sigur, o parte sunt nemulțumiți pentru au fost furați grosolan în opinia lor, așa că reacțiile au fost pe măsură, dom Ghiță Funar cerând imperios anularea alegerilor. Domnul Vadim a păstrat același registru ca și-n precedentele curse electorale, iar ceilanți, amatorii în campania asta, au bifat o etapă din existența lor cu cel mai românesc spirit – Am făcut-o și p-asta!
Iureșul făcut de DNA în ultima vreme, în opinia multora, ar fi trebuit să o ridice masiv pe mămica instituției, aflată deja în fotoliul confortabil de europarlamentar cu un salariu bățos, dar lucru ăsta nu s-a întâmplat, deși vocea străzii nu mai contenește să sancționeze corupția de la noi. Judecând după rezultat, se pare că, virgulă, corupția place, deci e bun așa.
Domnul Teo, despre care lumea se miră încă de unde o adunat 200.000 de semnături, a pozat lejer în poziția celui care zice – … dom`le, asta e, hai să facem ceva să fie, că oricum nu iese nimic, dar eu nu dau banu,da? Procentul domniei sale poate veni de la cei ce poate apreciază trecutul diplomatic cât mai ales imaginea de domn bine în ciuda vârstei, lăsând la o parte funcția deținută în ultima vreme.
Doamna Nuți e frumoasă. Ea a vrut și o țară frumoasă. Numai că sloganul – Bună pentru România – ales lângă imaginea de modelă nu s-a potrivit cu preferințele electorilor și mai ales ale componentei feminine, care nu credem că s-a simțit confortabil când consortul sau parteneru se uita șăgalnic la afișele impecabile ale candidatei, cu imaginea intuibilă a coapselor candidatei. Dacă bărbații preluau sloganu prin filtrul fantasmelor, doamnele, ne temem că o zis – Bună pe dracu! Na!- și pac ștampila alături, mai cu seamă că o fost dată și de gol că s-o dus la Paris la cumpărături, când în patrie erau iarnă și multe nemulțumiri.
Marea ruptură de la liberali, care o generat un partid nou și un candidat mai vechi, o dovedit, încă o dată, că mai bine rămâneau alături și puneau de un procent mult mai consistent. Cu toate astea procentele domnului Tăriceanu nu sunt chiar surprinzătoare, omul arată bine, are un trecut bine tolerat în executivul de la Victoria și dă bine pe sticlă, că doar, na, a fost model în tinerețe. Noi i-am fi dat un scor mai mare, dar … asta e.
Urmează, runda finală, care, noi credem că, o să joace inițial în spatele ușilor închise. Matematic, procentele celor ce au ținut trena finaliștilor ar trebui să sufere o redistribuire pentru unul sau altu dintre ei. Practic, noi credem că va fi un pic altfel, respectiv nucleele dure ale perdanților vor respecta decizia negocierilor din subsol, iar nemulțumiții or să voteze taman pe dos. Pe de altă parte, pariem pe o confruntare între mașinăria electorală a partidoiului și imaginea primarului de Sibiu, cu discursul său despre lucru bine făcut, argumentat prin ceea ce deține și ceea ce a realizat. Videm.

Articolul precedentElena Udrea: ”PMP, un partid nou, un partid cu practici diferite”
Articolul următorTurul I la prezidențiale UMBRA LUI VADIM PESTE NEAMȚ