La propunerea Sistemului Cameral din Romania, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) a publicat spre consultare publica Metodologia de organizare si functionare a invatamantului profesional de tip dual, de stat, pentru nivelul 3 din Cadrul National al Calificarilor, precum si Anexa acestuia.

Metodologia va fi pilotata in anul scolar 2016-2017 la solicitarea operatorilor economici interesati, intr-o serie de unitati de invatamant stabilite in urma dialogului dintre scoli si firme. Conceptul propus prevede, printre altele, implicarea integrala a agentului economic in procesul de formare profesionala a elevilor, dar si in deciziile luate in consiliul de administratie al scolii, precum si acordarea de stimulente financiare elevilor sub forma „bursei profesionale”.

Documentele pot fi descarcate de pe pagina Camerei de Comert si Industrie Neamt iar popunerile si sugestiile dumneavoastra va rugam sa le trimiteti pana miercuri 24 august 2016, inclusiv, pe adresa de e-mail: [email protected].

Articolul precedentDouă femei din Bacău și-au „uitat” copiii în spitalele din Neamț
Articolul următorElev din Vaslui, argint la Olimpiada Internaţională de Informatică
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.