Lotul olimpic al României și-a adjudecat 4 premii (3 medalii de argint și o medalie de bronz) la a 28-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Informatică, informează Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), într-un comunicat de presă. Competiţia s-a desfășurat la Kazan (Rusia), în perioada 12 – 19 august 2016.

Andrei POPA
Andrei POPA

“Medaliile de argint au fost obținute de Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu din Vaslui), laureat cu bronz în 2015, Costin Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Național Dinicu Golescu din Câmpulung Muscel, Argeș) și Andrei Costin Constantinescu (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București). Radu Alexandru Munteanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din București, a intrat în posesia unei medalii de bronz”, se precizează în comunicatul citat.

Astfel  România își consolidează poziția a patra în clasamentul pe medalii all times, cu un palmares de 99 de medalii: 28 de aur, 45 de argint și 26 de bronz. Ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Informatică a reunit 308 concurenți din 80 de țări. (M. CONSTANTINESCU)