0:00

83 de mame minore în Neamț, în al doilea semestru din 2015, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAngajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț au fost sesizați, în cea de-a doua jumătate a anului 2015, de cei de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, cu privire la numărul mare de mame minore care au ajuns la spital – 83. După cum susțin cei de la DGASPC, toate își asumă rolul de părinte, dar incidența acestor cazuri continuă să fie destul de mare.

29 de copii abandonați în spitale în cea de-a doua jumătate a anului trecut

Angajații Compartimentului de prevenire a abandonului și instituționalizării copiilor aflați în situații de risc din cadrul DGASPC Neamț au instrumentat, în cea de-a două jumătate a anului 2015, 37 de cazuri de copii proveniți din familii aflate în dificultate, 29 dintre aceștia fiind abandonați în instituțiile medicale din județ, în timp ce alți opt fiind în situația de risc de abandon din cauza situației financiare precare a familiilor. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în mediul rural – 22, în timp ce în mediul urban numărul acestora a ajuns la 15.

Cele mai multe sesizări au fost primite de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț, unde au fost înregistrate 15 cazuri, la Spitalul din Roman fiind nouă copii, la cel din Târgu Neamț patru, în timp ce o sesizare a venit de la Centrul Maternal „Maternus” din Roman. Au fost primite sesizări și din întreaga țară: Spitalul „Sf. Pantelimon” din București, DGASPC Tulcea, Penitenciarul Spital București Rahova, Spitalele „Elena Doamna” și „Cuza Vodă” din Iași, de la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamț și de la Primăria Vânători Neamț.

Șapte dintre aceștia copii au fost reintegrați în familia biologică extinsă, în timp ce, pentru un copil, s-a luat măsura plasamentului la un asistent maternal. În cazul unui alt micuț, s-a decis integrarea în cadrul Complexului de Servicii „Romanița” din Roman.

În alte șase cazuri, cei de la DGASPC încă mai caută soluții pentru a-i reintegra în familiile biologice, până atunci, copiii rămânând internați în secțiile de pediatrie.

Raportul celor de la DGASPC Neamț va fi prezentat în ședința de Consiliu Județean din 25 februarie, pentru a se decide ce măsuri se impun în cazurile instrumentate în cea de-a doua jumătate a anului trecut.

Andreea AMARIEI

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentDublul asasinat din Italia, o „pată ruşinoasă” pentru Ghindăoani
Articolul următorReparații de peste un milion de lei la acoperișul Complexului de Servicii „Ion Creangă”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.