0:00

Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Neamţ a primit, ieri, lista cu persoanele care au asigurări suspecte la Omniasig şi ghidul de anchetă, care conţine întrebările la care clienţii firmei de asigurări trebuie să răspundă. Poliţiştii nemţeni au fost delegaţi de Parchetul General să facă această parte din anchetă, după acţiunea de amploare declanşată la nivel naţional, la jumătatea lunii mai. Lista de la Neamţ nu cuprinde decât 33 de nume, aşa că va fi mai puţin de lucru decât la Covasna, de exemplu, unde trebuie audiate 960 de persoane.

Peste 300 de angajaţi Omniasig din toată ţara – inspectori, brokeri şi directori de filiale – sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru că au falsificat aproape 12.000 de poliţe de asigurare facultative. Toate erau antedatate, pentru a crea aparenţa că au fost semnate într-un moment în care încheierea asigurării nu era obligatorie. De pe 27 iulie 2013,  proprietarii de locuinţe sunt obligaţi să încheie poliţia de asigurare contra dezastrelor naturale. După această dată, nimeni nu mai putea încheia contracte de asigurare facultativă decât dacă încheia şi o asigurare obligatorie. Poliţele cu probleme sunt semnate toate până pe 26 iulie inclusiv.

“Numai după acest moment compania în cauză putea încheia contracte de asigurare facultativă. Practic, orice contract de asigurare facultativă încheiat în absenţa unui contract de asigurare obligatorie a creat în dauna PAID un prejudiciu de 20/10 euro per contract”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Prejudiciul, rezultat din 10 sau 20 de euro pentru fiecare contract, se cifreză la 400.000 de euro la nivel naţional. La Neamţ, fiind vorba despre doar 33 de clienţi, nici paguba nu este mare. (C. MIRCEA)

Articolul precedentPrima zi de BAC, o formalitate
Articolul următor10% dintre elevi consumă haşiş la 50 de lei gramul