0:00

2014 – anul speranțelor politico-administrative, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Abia pășiți în noul an, liderii vieții politice și administrative a județului își declară optimismul și speră la bugete care să satisfacă nevoile comunităților locale. Unii vor să continue proiectele începute în anii anteriori, alții cred că bugetul alocat Neamțului va fi unul care să mențină județul pe linia de plutire, pentru că previziunile asupra veniturilor și cheltuielilor sunt destul de sumbre. Primari, deputați, senatori, toți își doresc liniște și șanse mari pentru accesarea fondurilor europene, singurele portițe de scăpare pentru investiții în infrastructură, domeniu păgubit în fiecare an din cauza lipsei de bani la bugetele centrale și locale.

”Aș fi mai pesimist. Altădată eram mai optimist în privința bugetului, dar acum am rezerve, pentru că veniturile naționale sunt cu mult sub ceea ce s-a prevăzut. Bugetul județului Neamț va fi unul de funcționare. Singura șansă rămân fondurile europene, pentru că se dă drumul la finanțare pe perioada 2014 – 2020 și, în acest fel, se se va da drumul și la dezvoltarea comunităților locale”, a declarat deputatul Ioan Munteanu.

”Mi-aș dori multe pentru acest an în ceea ce privește dezvoltarea municipiului Piatra Neamț. În primul rând, va trebui să administrăm cât mai bine bugetul local, să-l utilizăm cât mai eficient, în funcție de priorități. De asemenea, trebuie să materializăm și să obținem finanțari pe proiecte cu fonduri europene și de la Ministerul Dezvoltării, dar acest lucru nu depinde numai de noi, ci și de mișcările din domeniu, la nivel național. Totodată, am demarat discuții pe care doresc să le materializăm și să obținem fonduri și din alte surse, pentru a dezvolta proiecte sociale și aici mă refer la școli, dispensare, proiecte cu caracter social. Îmi doresc ca în acest oraș să existe o normalitate în desfășurarea vieții de zi cu zi a noastră, a tuturor”, a spus viceprimarul Aurelia Simionică.

”În primul rând, bugetul național este mai mare și va exista o independență mai mare în administrarea fondurilor. Îmi doresc ca în acest an județul Neamț să se înfrupte cât mai mult din fondurile europene, din banii pe care Uniunea Europeană îi pune la dispoziție. De asemenea, sper ca ministerele să fie mai generoase și să fie mai deschise în ce privește punctele fierbinți – drumuri, învățământ, sănătate, domenii cu restanțe de 3 sau 4 ani”, a explicat senatorul Liviu Bumbu.

”Deocamdată nu s-a auzit nimic de buget, însă eu sper să fie bine. Durerea mea este Spitalul Bisericani. Am strâns ceva bani și voi mai strânge. Până la urmă îl voi termina. Desigur, voi discuta pe marginea bugetului cu liderii de partide. Eu sper să fie bine, pentru că nu mai avem nevoie de scandaluri”, a spus primarul Ion Rotaru, de la Alexandru cel Bun.

”Pentru mine, 2013 a fost un an extrem de prosper. Comuna a fost un șantier. Am reușit, cu ajutorul Consiliului Județean, să fac ceea ce nu am făcut în șase mandate de primar. Acum vreau să continui proiectele începute, să vedem ce bani vor veni de la Guvern și Consiliul Județean. Sper să fie bine!”, a declarat primarul de Bozieni, Doinel Grumăzescu.

Irina CĂLIN

Articolul precedentPolițistul Dinu a petrecut Revelionul după gratii
Articolul următorSpeculă cu banane de sărbători