0:00

ACTUALIZARE Inundaţii la Piatra Neamţ: Intervenție în Văleni întreaga noapte!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE 2: Problema de la pârâul Bolovoaia, din cartierul Văleni, a fost rezolvată încă joi seara, 2 iunie, în schimb cea de pe pârâul Turcului i-a ținut în priză pe cei de la intervenții întreaga noapte.  „Se înfunda sub pod pentru că venea apa cu aluviuni și risca să treacă peste. S-a acționat întreaga noapte. La 03.00 dimineața am vorbit cu cei de pe teren și încă se lucra, la fel și acum, 3 iunie, la ora 07.00. Probleme grave nu mai sunt, dar rămânem în stare de alertă. Acum a început acțiunea de verificare a locuințelor din zonă și am vorbit cu directorul de la Publiserv să aducă motopompa dacă sunt curți sau beciuri inundate pentru a scoate apa. Ne vom întâlni în această dimineață în ședință pentru a vedea de ce mai este nevoie”, a declarat viceprimarul din Piatra Neamț, Cătălin Misăilă. (A. AMARIEI)

*****

ACTUALIZARE 1: „De la ora 17:00 noi suntem în teren. Sunt probleme pe pârâul Turcului şi pe Bolovoaia. Am colaborat cu o firmă privată pentru un utilaj, ca să nu ajungă apa în casele oamenilor. La 21:30, în Văleni, se lucrează cu două utilaje Publiserv. Oamenii de la SVSU Piatra Neamț au descongestionat traficul. Apa este până la pod. Oamenii stau cu frica în sân. Au pus saci cu nisip și tablă ca să nu le intre apă în case. Nu sunt suficiente utilaje. Toată lumea este în front. Dar probabil vor fi inundații în noaptea asta”, a declarat Cătălin Misăilă, viceprimar al municipiului Piatra Neamț. (ZCH NEWS)

******

ŞTIRE INIŢIALĂ: Ploile torenţiale din ultimele 24 de ore au avut efecte dezastruoase şi la Piatra Neamţ.

Cele mai afectate cartiere, potrivit autorităţilor, sunt Dărmănești și Văleni.

Probleme deosebite sunt pe strada Cetatea Neamţului, iar pâraiele Bolovoaia și Turcului, din cartierul Văleni şi râul Cuejdi sunt foarte aproape de a ieşi din matcă.

„S-a spart o porțiune de dig de pe Cuiejdi în zona Dărmănești. S-au demarat procedurile pentru remedierea situației. Am chemat un buldozer să remedieze problema. Poliţia Locală e pe teren împreună cu Publiservul și Apa Serv, care desfundă canalizările și decolmatează șanțurile. Noi suntem pe poziții toată noaptea”, a declarat Eugen Pancu, șeful Poliţiei Locale Piatra Neamţ. (ZCH NEWS; FOTO: Facebook)

Articolul precedentPârâul Calu (Piatra Şoimului) a ieşit din matcă * Primarul Nicorescu: „Este mare pericol!”
Articolul următor1 iunie terminat la spital: 20 de copii internaţi cu toxiinfecţie alimentară
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.