izotec

Combinația nefericită dintre viscol, vizibilitate redusă sub 50 de metri și cauciucuri de vară a fost cauza unui accident petrecut, în dimineața de 21 aprilie, la Tețcani. Un tânăr de 23 de ani, din Pașcani, care conducea un autoturism pe DN 2, dinspre Roman spre Bacău, cu intenția de a ajunge la București, împreună cu părinții săi, a ajuns pe contrasens și s-a izbit frontal de un TIR. Impactul a dus la rănirea tuturor ocupanților autoturismului. Șoferul a suferit un traumatism cranio-cerebral, mama lui a fost diagnosticată cu politraumatism, iar tatăl, care avea un hematom occipital, a spus că-i trece și a refuzat transportul la spital.

Ambii șoferi implicați în accident au fost testați și a rezultat că nu consumaseră alcool, iar în cauză s-a întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Polițiștii atrag atenția conducătorilor auto că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei. În asemenea condiții de trafic, viteza trebuie adaptată la starea carosabilului, iar distanţa dintre autovehicule menținută la parametri de siguranță. (C.M.)

ub
pietricica turism