0:00

Manualele școlare: „Birocrația învinge nevoia socială”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Lipsa manualelor școlare din clasele I și a II-a a creat mai multe disensiuni în judeţul Neamț. Dacă unii învățători s-au grăbit să caute auxiliare care să fie conforme cu programa școlară, alții încă mai predau elevilor fără niciun manual pe bancă și spun că așteaptă o decizie din partea Ministerului Educației. De la Inspectoratul Școlar Județean Neamț, inspectorul general Viorel Stan spune că această situație nu arată altceva decât că „birocrația învinge nevoia socială”.

„Lipsa manualelor de la clasa I și a II-a nu arată altceva decât că birocrația învinge nevoia socială. Sperăm ca demersurile organizate în această perioadă de Ministerul Educației să fie duse la bun sfârșit astfel încât să se poată recupera în timp util perioada absenței manualelor. Sper ca în maxim o lună de zile să se rezolve această problemă. Despre ai noștri colegi, nu pot să spun decât că am toată convingerea că au experiența necesară pentru a se putea descurca în această perioadă, chiar dacă nu au manuale”, a spus “generalul” Stan.

După ultima ședință de guvern, care a avut loc ieri, se pare că elevii vor avea manuale mai devreme decât se preconiza, însă nu se știe cu exactitate cum vor arăta acestea. La începutul ședinței de guvern premierul Victor Ponta a spus ministrului Educației, Remus Pricopie, să caute ca până la începutul săptămânii viitoare să găsească o soluție în ceea ce privește manualele pentru clasele I și a II-a. Acesta a precizat că, în cazul în care procedurile licitației nu se termină până săptămâna viitoare, va trebuie găsită o variantă, chiar dacă aceasta înseamnă revenirea la manualele vechi.

„Dacă toate procedurile și daca toate contestațiile nu se rezolvă, până săptămâna viitoare trebuie să găsiți soluția, chiar și temporară. Înseamnă că și anul acesta copiii o să învețe după manualele vechi cum au făcut-o și până acum”, a declarat premierul Victor Ponta.

În lipsa manualelor noi, ministrul Pricopie a afirmat, în mai multe rânduri, că profesorii nu au dreptul să oblige elevul să cumpere manuale auxiliare, comercializarea în școli a auxiliarelor fiind o măsură ilegală.

Marian TEODOROF

Articolul precedentOPC Neamţ: Amenzi de 41.000 lei pentru comercianţii de produse congelate
Articolul următorCaravana microbuzelor școlare pleacă de la TT

1 COMENTARIU

  1. nu birocratia este vinovata! exista prea multe persoane care nu au capacitate de analiza si sinteza si care stau foarte bine pe niste posturi

Comentariile sunt închise.