microbuze_transport_copii

* 14 primari sunt chemați să preia cheile în cadru festiv

Pe finalul acestei prime săptămâni de școală, microbuzele școlare trimise în Neamț de la București vor fi predate, în sfârșit, celor care trebuie să se bucure de ele, respectiv școlilor, via primării. 14 chei vor fi înmânate către tot atâția primari astăzi, începând cu ora 10, în cadrul festiv pe care prefectura îl pregătește în fața Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Evenimentul se prefigura de vreo două săptămâni, de când guvernul a repartizat aceste microbuze către localitățile din județ, însă până acum nu s-au întrunit condițiile pentru a fi băgate-n ”pâine”.

Neoficial, s-a vehiculat intenția premierului Victor Ponta și a ministrului Liviu Dragnea de a participa la înmânarea cheilor către primari, lucru care ar fi trebuit să aibă loc ieri, 18 septembrie, dar n-a mai avut din motive de inundații în sudul țării, care au necesitat vizita celor doi oficiali ai guvernului în zonă. Oficial, prefectura județului a invocat, prin glasul prefectului Angheluță, ”formalități birocratice, ce țin de înmatriculare și de siguranța circulației”.

La ceremonialul de astăzi sunt așteptați să participe prefectul de Neamț, inspectorul școlar general Viorel Stan, precum și reprezentanți ai celor 14 primării ”beneficiare”. (M. TEODOROF)

Articolul precedentManualele școlare: „Birocrația învinge nevoia socială”
Articolul următorTrei clase de liceu, „dizolvate” de profesională