0:00

Primăria municipiului Roman a găzduit, zilele trecute, o întâlnire între directorii unităților de învățământ, câțiva membri ai asociațiilor părinților și reprezentantul unei firme care poate pune la dispoziția directorilor, profesorilor, elevilor și părinților informații despre procesul educațional în timp real. La prezentarea aplicației, participanții, între care s-a numărat și  viceprimarul Roxana Iorga, dascăl de meserie, au putut pune întrebări legate de posibilitățile oferite de soft.

Primul proiect a fost implementat încă din 2009, într-un liceu din Iași, în momentul de față aplicația fiind utilizată în peste 70 de școli din România, iar în alte 50 este în curs de implementare. Aplicația este în ”cloud” și permite accesul de pe orice dispozitiv conectat la Internet.

Alexandru Holicov, fondatorul aplicației: ”Aplicația oferă informații despre note, absențe, oferă rapoarte și statistici despre elevi, clase, materii, calcularea automată a mediilor, permite stocarea de fișiere cu spațiu nelimitat, notarea activității elevilor, interacționarea pe teme, trecerea sau scutirea de absențe, precum și schimburi de mesaje profesor – elev, părinte – director, un istoric al ultimelor modificări aplicate și o librărie – bibliotecă online. Profesorii pot vedea doar notele la materia lor și pentru elevii la care predau, în timp ce diriginții au acces la întreg catalogul clasei lor. Elevii au posibilitatea de a primi rapoarte despre clasamentul pe clasă, probabilitățile de a fi ascultat la o materie, precum și teste de IQ sau de autocunoaștere care să le ofere informații despre variantele de carieră. Există două tipuri de pachete – cel de bază, care conține accesul la întreaga aplicație și la suportul tehnic, care ajunge la un cost de 30 de lei pe an de elev și un pachet «mai mult ca perfect», pentru care contractul se semnează pe cel puțin trei ani și include dotarea școlilor cu tablete și acces nelimitat la Internet 4G, la care preț se stabilește în  funcție de numărul de elevi și cadre didactice”.

Directorii de școli din Roman au primit un chestionar, iar cei interesați să implementeze acest proiect vor primi oferte personalizate, pentru a le discuta cu cadrele didactice din școală, părinții și elevii.

Roxana Iorga: ”În calitate de viceprimar și profesor, consider că această întâlnire poate oferi șansele dezvoltării sistemului educațional din Roman, eliminând din birocrație și permițând un contact facil între factorii de decizie asupra activității elevilor, viitorul comunității. În calitate de părinte, posibilitatea de a ști la orice moment ce note, absențe sau activități au desfășurat cei doi copii ai mei la școală mă face nu doar responsabilă, ci și mai implicată și cred că poate crea porți de comunicare și găsirea soluțiilor la problemele copilului meu mult mai facilă. Lunar, plătesc 2 euro pentru ca banca să mă anunțe ce tranzacții s-au făcut cu cardul de salariu, ceea ce mă face să mă gândesc că suma pentru accesul la atâtea informații utile despre copiii mei merită efortul, dar, subliniez, aceasta este o opțiune a fiecărei persoane în parte”. (D.A.)

FOTO: Primăria Municipiului Roman

Articolul precedentNemțean găsit mort lângă fabrica de ciment Taşca
Articolul următorFOTO Gunoi de la Secuieni, „uitat” pe la Târgu-Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.