0:00

Demisie la Liceului „Dimitrie Leonida” Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

• la Liceul Tehnic „Dimitrie Leonida”, adjunctul și-a depus cererea de demisie cu scopul de a lupta împotriva celor care au ponegrit-o

• „Dacă acest post va fi scos din nou la concurs, voi participa”, a spus prof. Camelia Greșanu

Ziarul Ceahlăul marcă înregistrată prezenta, la sfârșitul lunii noiembrie, o situație conflictuală, în care erau implicate mai multe persoane: profesoara Camelia Greșanu – director adjunct al Liceului Tehnic „Dimitrie Leonida”, soțul acesteia – profesorul Sorin Vasile Greșanu, inspectorul de biologie din cadrul ISJ Neamț – Ioan Bălan, (n.r. potrivit unor profesori, nașul familie Greșanu), inspectorul școlar general al ISJ Neamț – Viorel Stan și nepotul acestuia – preotul Bogdan Stan. Profesoara Camelia Greșanu a declarat ieri, pentru ziarul Ceahlăul, că și-a depus cererea de demisie din funcția de director adjunct al Liceului „Dimitrie Leonida”. Motivele pentru care a luat această decizie par să fie mai multe: „Este o demisie de onoare, pentru că demnitatea mea este mai presus de orice. Nu mai suportam mocirla în care am fost târâtă. Este vorba despre libertatea mea psihică. Vreau să lupt împotriva celor două persoane care m-au acuzat constant de lucruri neadevărate, din postura de profesor. Îmi dau demisia pentru a nu fi acuzată că am abuzat de funcția de conducere și că i-am acordat soțului meu orele de biologie. Voi merge în instanță și la toate procesele dacă va trebui să-mi dovedesc nevinovăția”.

Doamna Greșanu spune că există un conflict în care a fost implicată de profesorul Florinel Tofan și profesorul Ion Aisăchioaie (n.r. fost director al liceului, care și-a dat demisia după ce a a fost cercetat pentru contrabandă cu țigări). Profesoara a adăugat că duce o luptă cu cei doi profesori din luna iulie a acestui an, dar nu a mai rezistat tensiunii la care a fost supusă din cauză că în conflict au fost amintite alte două nume din Inspectoratul Școlar Județean. „Din respect față de două persoane deosebite, pe care le apreciez și care nu merită să fie târâte în această mocirlă, am decis să-mi dau demisia. Este vorba despre Viorel Stan (n.r. inspector școlar general al ISJ Neamț) și despre domnul inspector Bălan (n.r. Ioan Bălan, inspector de Biologie la ISJ Neamț). M-am săturat să fiu jignită față de colegii mei, de către acești indivizi care sunt incompatibili cu atitudinea și cu ceea ce presupune să fii dascăl”, a adăugat prof. Greșanu.

Cu toate acestea, subiectul scandalului de la „Dimitrie Leonida” pare să nu se fi epuizat. Profesoara spune că nu se va lăsa până când nu va demonstra că toate acuzațiile care i-au fost aduse nu se justifică. Camelia Greșanu ia în calcul și întoarcerea pe funcție: „Dacă acest post va fi scos din nou la concurs, voi participa”.

Inspectoratul a confirmat gestul unilateral al Cameliei Greșanu: „Am luat la cunoștință de cererea de demisie a doamnei Greșanu și îi accept plecarea din funcție”, a declarat prof. Viorel Stan, inspector școlar general al ISJ Neamț.

M. TEODOROF

Articolul precedentBiserica din centrala termică
Articolul următorPrimarul Leoreanu își caută moștenitor