0:00

În avanpremiera Zilelor Municipiului Piatra -Neamț, care vor fi în perioada 26-30 iunie, la Sala Polivalentă din Piatra-Neamț, vor avea loc două evenimente de dans sportiv, de înaltă ținută: cea de-a V-a ediție a Piatra Open Championship și Cupa Moldovei.

Acestea se vor desfășura în weekendul 15-16 iunie și vor aduce în oraș peste 700 de sportivi din mai mult de 20 de țări pentru cel mai important eveniment de dans sportiv din regiune și unul dintre cele mai importante din lume. Competiția este înscrisă în calendarul competițional al Federației Mondiale de Dans Sportiv. Piatra Open Championship și Cupa Moldovei sunt organizate de Asociația Club Sportiv Ray’s Dance și Federaţia Română de Dans Sportiv (FRDS), cele mai titrate perechi de dans sportiv din România și din lume dorindu-și să adauge în palmares  un titlu de categorie WDSF International Open, participând la aceste competiții.

Piatra-Neamț va fi capitala dansului sportiv pentru două zile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOpenul de dans sportiv este structurat pe categorii de vârstă, de la 6 ani la adulți, care vor performa în cele două zile de concurs. Prima dintre competiții este dedicată sportivilor care practică dansul sportiv ca hobby și celor din categoriile de experiență E, D și A. Partea a doua a competiției este pentru calificările participanților de la competițiile de categorie WDSF, urmând ca în ultima parte a evenimentului să se desfășoare finalele acestor competiții.

Sunt așteptați la Piatra Neamț sportivi din Germania, Austria, Danemarca, Olanda, Italia, ⁠Israel, ⁠Cipru, ⁠Ungaria, ⁠Azerbaidjan, Slovakia, Letonia, ⁠Kazakhstan, ⁠Bulgaria, ⁠Albania, ⁠Luxemburg, ⁠Serbia, ⁠Grecia, ⁠Moldova, ⁠Ucraina,⁠ Cehia, Coreea şi din România. Vor participa la eveniment și  peste 60 de arbitri și oficiali internaționali și români, alături de președintele Federației Române de Dans Sportiv, Vasile Gliga, care este și vicepreședinte a Federației Mondiale de Dans Sportiv precum și de secretarul general al Federației Române de Dans Sportiv, Paul Gabriel Cursaru.

Piatra-Neamț va fi capitala dansului sportiv pentru două zile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit organizatorilor, și-au anunțat prezența 12 perechi din top 50 mondial, inclusiv campionii României la secțiunea Latino -Adulți, Alexandru Miculescu și Andra Păcurar (locul 6 in clasamentul WDSF).

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO. Ziua Eroilor marcată și la Târgu-Neamț
Articolul următorConferința „Încercări asupra creației poetico-filosofice eminesciene“ la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.