0:00

Evaluare Națională 2024: reguli și calendar complet, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMai puțin de două zile îi despart pe absolvenții claselor a VIII-a de cel mai important examen pe care îl au de susținut până acum, Evaluarea Națională. După Rusaliile de luni, marți, 25 iunie, va avea loc prima probă scrisă, al limba și literatura română, la care s-au înscris în județul Neamț peste 4.000 de candidați.

Calendarul continuă cu:

  • Joi, 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • Miercuri, 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.

Elevii nu au voie să intre în sala de examen cu diverse obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete, manuale, cărți, dicționare, culegeri, rezumate, ciorne, telefoane mobile, căști audio sau alte dispozitive de comunicare. Trebuie să lase toate aceste obiecte în sala de depozitare a obiectelor personale, altfel, nu li se va permite accesul în sala de examen.

Nu au voie să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită materiale, să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar facilita rezolvarea subiectelor. Elevii care încalcă aceste reguli pot fi acuzați de comiterea infracțiunii de fraudă sau tentativă de fraudă și pot fi excluși din proba respectivă. Există riscul ca unui elev să-i fie interzis să mai participe la următoarele sesiuni ale Evaluării Naționale în cazul în care a comis fraudă sau tentativă de fraudă.

Angela Croitoru

Articolul precedentFetiță de 6 ani salvată dintr-o fântână adâncă de 16 metri
Articolul următorInformații utile pentru candidații de la Bacalaureat – proba de limba engleză
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.