O bătrână de 79 de ani, din satul Simionești, comuna Cordun, a ajuns în stare gravă la Spitalul Roman, după ce a fost găsită de fiul său în casă, căzută la pământ, aproape înghețată de frig. Femeia, care suferă de obezitate de grad III (dublul greutății corporale normale, afecțiune denumită, în termeni de specialitate, și obezitate morbidă, n.r.), a fost transportată la Centrul de Primiri Urgențe Roman.

„Pacienta a ajuns la noi, luni noaptea, în jurul orei 23, în hipotermie severă, în comă. Fiul său ne-a declarat că bătrâna locuia singură în casă, iar în momentul în a venit la ea, a găsit-o într-o încăpere neîncălzită a locuinței, prăbușită la pământ. Imediat, acesta a alertat poliția și salvarea, iar femeia a fost preluată în scurt timp de salvare. Acum se află internată la secția de terapie intensivă, dar starea ei rămâne, în continuare, extrem de gravă. Nici rezultatele analizelor pe care i le-am efectuat nu sunt prea bune”, ne-a declarat dr. Cătălina Pălăncianu, directorul Spitalulul Roman.

Direcția de Sănătate Publică Neamț atrage, încă o dată, atenția, asupra măsurilor pe care trebuie să le ia fiecare dintre noi, pentru a preveni apariția acestor situații. „Temperaturile scăzute ne afectează pe fiecare dintre noi, dar mai ales pe copii și vârstnici. Chiar dacă în județul nostru nu a fost instituit nici măcar codul galben de viscol, ninsoare și ger, este bine ca populația să evite, pe cât posibil, deplasările în spații deschise și expunerea îndelungată la temperaturi scăzute, pentru a evita hipotermia și degerăturile”, spune directorul DSP Neamț, dr. Dan Morenciu. (A.S.)

Articolul precedentSpălătoria SJU Neamț, gata în două săptămâni
Articolul următorSocoteala comunelor nu se potrivește cu cea din târg