0:00

Socoteala comunelor nu se potrivește cu cea din târg, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Mai mulți primari din Neamț sperau ca, până la sfârșitul acestei săptămâni, să reușească să aprobe bugetul localităților pe care le conduc. Acest lucru ar fi trebuit să se întâmple, în condițiile în care Consiliul Județean Neamț ar fi adoptat la rândul său, luni, 27 ianuarie, bugetul județului. Dar cum socoteala din rural nu se potrivește cu cea din urban acest lucru nu s-a întâmplat. Ședința CJ a fost amânată, fără a se ști până când, iar acum primarii comunelor, municipiilor și orașelor din județ vor trebui, la rândul, lor să-și amâne propriile ședințe de Consiliu Local pe care le-au avut programate imediat după ședința CJ din ianuarie sau vor trebui să aprobe bugetele în baza celor de anul trecut.

”Da eu aveam ședința de Consiliu în care era inclusă și aprobarea bugetului comunei, vineri, pe 31 ianuarie. Dacă vin sumele de la județ facem și noi ședința vineri… dacă nu, asta e, deși e cam târziu. Legea spune că până pe 3 februarie trebuie adoptat bugetul. Dar cum se ordonă așa se întâmplă…”, a spus primarul comunei Crăcăoani, Petre Zamfir.

”Așteptăm sumele de la CJ. Fără ele nu pot face nimic. Nu știm exact de ca s-a amânat ședința prin care ar fi trebuit aprobat bugetul pentru comune. Dacă vin sumele convoc extraordinară, dacă nu așteptăm și noi ca toată lumea”, a declarat Neculai Nicorescu, primar de Piatra Șoimului.

”La noi ședința e programată pe vineri. Dacă vin sumele de la Consiliul Județean e bine dacă nu vom scoate proiectul cu bugetul comunei și vom ține ședința pentru celelate proiecte de pe ordinea de zi. Asta e, așteptăm deși până pe 3 februarie ar trebui adoptat bugetul”.

Potrivit legii, bugetul trebuie să fie adoptat în 45 de zile de la publicarea în „Monitorul Oficial” a bugetului de stat, iar acest termen expiră pe data de 3 februarie 2014. În opinia vicepreședintelui Consiliului Județean Neamț, Dan Manoliu, ședința de CJ în care ar trebui aprobat bugetul județului ar trebui să aibă loc într-un timp cât mai scurt cu putință atât pentru încadrarea în prevederile legale, cât și pentru faptul că toți primarii din Neamț așteaptă cu sufletul la gură nole bugete.

Irina CĂLIN

Articolul precedentVictimă a frigului
Articolul următorPrefectura cercetează incompatibilii amănunțit