0:00

Miercuri după-amiază, 2 iulie 2014, scriitorul Vasile Baghiu va susține în Sala “Ferdinand” a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în cadrul unui important eveniment european al specialiştilor în terapie narativă, “3rd European Conference Narrative Therapy and Community Work in Iasi”, o conferință cu titlul “Re-construction of individual liberty & identity through chimerical poetry. A Romanian case story” (Reconstruirea libertății și identității individuale prin poezia „himeristă”.

Un caz românesc). Invitat acum la această prestigioasă conferință în calitate de psiholog, Baghiu a lansat manifestul „himerismului” în mediile scriitoricești în 1998, în revista „România literară”, iar paradigma himerismului este prima care a pus sub semnul întrebării postmodernismul literar de la noi. Așa cum a fost anticipat în cele 4 manifeste apărute până acum, acest concept își poate găsi conexiuni și cu alte domenii, iată, inclusiv cu abordările narative ale psihoterapiei.

Vasile Baghiu a publicat mai multe volume de poezie – între care „Gustul înstrăinării“, “Maniera”, “Depresie” – și 3 romane, cel mai recent, “Planuri de viață”, apărut la Editura Polirom, beneficiind de o bună primire atât din partea criticilor, cât și a cititorilor. A călătorit mult prin Europa pe seama unor burse care i-au fost oferite, prin concurs, de instituții din Occident. În prezent a terminat lucrul la un alt roman și așteaptă apariția lui în librării. (N.S.)

Articolul precedentAnton Covasan – de la primar la „academician”
Articolul următorExpoziţia naţională de cartofilie “Parfum de ilustrate”