Cu prilejul împlinirii a 120 de ani de la editarea primelor cărţi poştale ilustrate româneşti (1894-2014), sub genericul „Parfum de ilustrate”, Asociaţia filateliştilor Neamţ, Clubul colecţionarilor Piatra Neamţ, Complexul muzeal judeţean Neamţ şi Federaţia filatelică română Cartoclub, organizează la Piatra Neamţ, în perioada 3-6 iulie 2014, Expoziţia naţională de cartofilie, ediţia a XXI-a – aflăm de la ing. Viorel Nicolau iniţiatorul şi organizatorul acestei manifestări anuale la Piatra Neamţ. Ca de fiecare dată, pe lângă simpozioanele şi lansările de caret care au loc, colecţionarii nemţeni au ocazia de a face schimb de piese filatelice sau numismatice cu colegii lor din ţară, iar cei interesaţi îşi pot completa colecţiile cu piese rare.
Joi, 3 iulie, ora 9, va avea loc jurizarea Expoziţiei naţionale de cartofilie şi de literatură, iar vineri, de la ora 15, vernisajul acesteia, la Muzeul de istorie şi arheologie Piatra Neamţ. Tot vineri, de la ora 16,  are loc la Muzeul de istorie lansarea cărţilor „Piatra Neamţ – Odinioară, oraş european” şi „Personalitţi nemţene – Nicu Albu”, apărute la Editura „Cetatea Doamnei” Piatra Neamţ. Sâmbătă, la terasa Restaurantului „Unic” Piatra Neamţ, începând de la ora 8, se va desfăşura Târgul Colecţionarilor, iar de la ora 10, Simpozionul naţional de cartofilie, ediţia XXI, „Istoria şi poveştile de lângă noi”. Încheierea manifestărilor de la Piatra Neamţ va avea loc duminică, 6 iulie, la aceeaşi terasă „Unic”, cu schimburi de piese de colecţie şi concluzii.
De remarcat că, la fiecare din ediţiile anterioare ale acestor întâlniri vin la Piatra Neamţ cei mai importanţi colecţionari din ţară, numismaţi şi filatelişti de renume, semn că filateliştii nemţeni şi conducerea lor este nu numai cunoscută şi recunoscută în România, ci şi apreciată de întreaga breaslă a colecţionarilor români. (N. SAVA)

Articolul precedentVasile Baghiu, la Conferința Terapiei Narative de la Iași
Articolul următorDan Verona, “îngerul chilug” de la orfelinatul Piatra Neamţ