Sindicaliştii de la Sanitas Neamţ îşi aleg astăzi liderii. Un lider județean, un prim-vicepreședinte și 3 vicepreședinți vor fi aleși potrivit noului statut care a fost adoptat săptămâna trecută.

„Alegerile se vor face conform statutului. Se vor discuta și aspecte care țin de greva generală”, a declarat Marius Sepi, prim-vicepreședinte al Federației Sanitas. Alegerile vin pe fondul unei atmosfere tensionate. După ce scrutinul a mai fost programat odată, la sfârșitul lunii octombrie, conducerea Federației Sanitas a hotărât reluarea alegerilor, iar interimar, la nivelul județului, a fost numită o altă persoană.

Mihaela Pătrașc, liderul Sanitas Roman a fost desemnată pentru îndeplinirea a două obiective clare până la noile alegeri. Acela de a „reactualiza” statutul de la Neamț, cu cel al Federației Naționale Sanitas și de a organiza Conferința Județeană. Alegerile vor avea loc începând cu ora 13, la Clubul Spitalului.

Angela Tofan și-a anunțat intenția de a nu candida pentru funcția de lider județean motivând că sunt alte probleme mai importante care o preocupă în această perioadă. „Trebuie să mă ocup de greva generală, vin sărbătorile… trebuie să am grijă de membrii de sindicat din Piatra Neamț”, a spus Angela Tofan, lider Sanitas Piatra Neamț.

M. TEODOROF