upu2

În căutare de medici specialiști, conducerea Spitalului Județean Neamț încearcă să se descurce cu ce poate. Astfel, pentru ca unitatea spitalicească să funcționeze în parametri normali, este nevoie de încă vreo 39 de medici, pe puțin. Nimeni nu se îngrămădește, chiar dacă o parte din posturi au fost scoase la concurs de ceva vreme.

Unde ar fi nevoie de doctori? Cam pe toate secțiile, dar la Unitatea Primiri Urgențe numărul mare de pacienți bate orice așteptări. Cei care lucrează aici susțin că a avea peste 100 de pacienți consultați este la ordinea zilei. Medicii de pe tură, doi la număr în fiecare zi, și-au spus de mai multe ori păsul, dar rugămințile s-au oprit în posturile blocate de Ministerul Sănătății. În ședința de Consiliu Județean, care a avut loc ieri, conducerea Spitalului Județean a cerut transformarea postului vacant de medic (stomatologie generală), studii superioare, de la Cabinetul Medicină Dentară de Urgență, în medic (medicină generală) și trecerea acestuia la Unitatea de Primire a Urgențelor. Dar e tot un fel de peticeală până se dă drumul la posturi și, mai ales, până vor veni și ocupanți pentru ele.

(M.T.)

Articolul precedentAniversări pe cinste la Petru Rareș
Articolul următorAbonamentele școlare, metodă de spoliere legală

1 COMENTARIU

  1. Poate o salarizare decenta si anumite facilitati (locuinte de sevici pentru medici si familiile lor) ar rezolva problema.

Comments are closed.