contorizare

Romașcanii pot cere contorizarea și facturarea individuală a apei, chiar dacă reprezentanții ADI Aqua Neamț nu agreează această variantă. Unda verde este dată de primarul Laurențiu Leoreanu, care spune că a încercat ”o comunicare constructivă” cu reprezentanții ADI Aqua Neamț și Apa Serv, dar, până la urmă, consilierii locali au decis că romașcanii care stau la bloc au dreptul de a încheia contract invidual cu compania de apă, cu respectarea bineînțeles a unor condiții.

”Săptămâna trecută s-au purtat discuții la Roman, timp de două zile, cu cei de la Apa Serv. Am ajuns la anumite puncte comune, după care s-a revenit. În momentul de față, am reușit să avem un proces verbal, semnat și de cei de la Apa Serv. Acest proces verbal are unele elemente care pot fi modificate în acea metodologie pe care am aprobat-o noi, dar nu de esență, ci de termeni, cum ar fi definiția branșamentului. Nu sunt lucruri de substanță. Ei au spus mai multe lucruri, dar noi ne păstrăm ideea. Am văzut că a deranjat acest lucru! Acest proces verbal și metodologia aprobată de noi se bazează pe alte experiențe, din alte orașe. Dacă nu le convine, să ne dea în judecată! M-am sfătuit cu juriștii și am ajuns la concluzia că avem peste 90% șanse să câștigăm, plus că o hotărâre judecătorească ar legifera ceea ce noi am lucrat. Unde au punct de vedere, ne asumăm și facem modificările, dar spiritul acestei metodologii îl vom păstra”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Tot el spune că hotărârea Consiliului Local este deja în vigoare și romașcanii pot de acum să discute direct cu operatorul de apă și canal modul cum pot încheia contract separat cu Apa Serv. ”Dacă ne atacă în instanță, ne atacă. Dacă nu, oamenii pot să înceapă demersul de contorizare și facturare individuală. Primăria a creat un tărâm de lucru, iar romașcanii au baza legislativă pentru a-i cere operatorului încheierea unui contract, asta dacă și ei îndeplinesc condițiile din hotărâre”, a mai precizat primarul.

Romașcanii pot citi pe site-ul www.primariaroman.ro, la secțiunea Consiliul Local – Hotărâri 2014, HCL 83/2014 privind aprobarea „Metodologiei de repartizare şi facturare individuală a consumului de apă înregistrat la branşamentul condominiului”. Locuitorii Romanului cer contorizarea individuală, pentru a evita să mai achite pierderile. Între apometrul de scară sau bloc și suma apometrelor din apartamente, diferențele sunt și de 10 metri cubi de apă pentru o familie cu trei membri.

Rămâne întrebarea firească: pe când un proiect de hotărâre și la Piatra Neamț și cine îl va iniția?

Claudia MATEI

Articolul precedentISU Neamț are „scară” de 45 de metri
Articolul următorBăsescu serveşte, Iohannis îşi sapă… răscrucea