tomografRatele tomografului de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sunt achitate, potrivit managerului Liviu Negelschi, din veniturile acumulate de pe urma cosmetizării morților, a veniturilor provenite din Ambulatoriul Integrat al Spitalului (policlinica) și taxa percepută pentru parcările din curtea instituției.

Directorul interimar al spitalului județean declară veniturile proprii ajung până la 90.000 de lei lunar, din care o treime, cam 30.000 de lei, provine din taxa de parcare: ”Sunt bani strânși din servicii oferite în Ambulatoriu, bani din taxa de parcare și alte servicii, care includ inclusiv cosmetizarea celor decedați. S-a luat hotărârea ca absolut toate veniturile proprii provenite din sursele amintite să fie direcționate pentru achitarea ratelor computerului tomograf”, a precizat Negelschi.

Tomgraful SJU Piatra Neamț a fost luat în leasing, cu aproximativ 1,3 milioane de euro, și urmează să fie achitat în 5 ani. Aparatul a fost pus în funcțiune la sfârșitul lui 2015 și, chiar dacă nu a trecut nici măcar un an de la folosirea lui, primele defecțiuni au fost înregistrate în această lună. În aceste zile, potrivit managerului Liviu Negelschi, tomograful este funcțional. (M. TEODOROF)

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.