0:00

Tarifele Salubritas – a treia oară cu noroc?, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMajorarea tarifelor percepute de Salubritas pentru curățenie revine în atenția consilierilor locali, în ședința ordinară din 29 septembrie, când, pe ordinea de zi, este un nou proiect de hotărâre privind acest subiect.

Tariful pentru măturatul manual al trotuarelor perceput în prezent de Salubritas este de 17,25 lei/1.000 mp, societatea cerând majorarea la 26,45 lei. La cum arată proiectul de hotărâre, municipalitatea propune, însă, doar 22,25 lei/1.000 mp, motivând că nu-și permite mai mult. Dacă proiectul trece de votul consilierilor locali, nici pentru măturatul mecanic nu se va aloca întreaga sumă cerută de Salubritas. Tariful actual este de 7,51 lei/1.000 mp, societatea a cerut 11,52 lei, iar municipalitatea nu vrea să dea mai mult de 9,69 lei.

Pentru întreținerea curățeniei spațiilor verzi din Piatra Neamț, Salubritas taxează acum cu 13,92 lei mia de metri pătrați, însă și-a dorit un preț de 18,37 lei. În acest caz, prețul ar urma să rămână neschimbat după ședința din 29 septembrie, chiar dacă proiectul de hotărâre primește votul consilierilor. Cel mai mare tarif este perceput pentru colectarea și transportul deșeurilor stradale și de pe spațiile verzi – 53,63 de lei/mc în prezent. Salubritas a solicitat majorarea la 82,24 lei, însă primăria ”își permite” să dea maximum 69,18 lei/mc.

Vom reveni cu amănunte.

Andreea AMARIEI

Articolul precedentMeteorologii ne promit revenirea primăverii!
Articolul următorTomograful de la Neamț – achitat din cosmetizarea morților
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.