0:00

Meteorologii ne promit revenirea primăverii!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) ne promite… revenirea primăverii în plină lună octombrie. Specialiştii anunţă, pentru intervalul 30 septembrie – 4 octombrie, maxime ale temperaturii aerului de 23-25 de grade Celsius în Moldova, în timp ce la munte se vor atinge maxime de 16 grade Celsius. După data de 4 octombrie însă, va reveni frigul, crescând şi probabilitatea de apariţie a ploilor.

MOLDOVA

Meteorologii ne promit revenirea primăverii!, ZCH NEWS - sursa ta de informații“În primele două zile ale intervalului valorile termice se vor situa uşor sub norma climatologică a perioadei, cu o medie regională a temperaturilor maxime diurne de 17-18 grade și a minimelor nocturne de 7-8 grade. Ulterior, va avea loc o încălzire semnificativă, astfel încât, în perioada 30 septembrie-4 octombrie, vremea va deveni caldă, cu o medie de 23-25 a temperaturilor maxime și în jurul a 12 grade a celor minime. Spre finalul perioadei de prognoză, atât valorile termice diurne, cât și cele nocturne, vor fi în scădere ușoară și treptată, spre maxime, în medie, de 18-19 grade şi minime în jurul a 8 grade, apropiindu-se astfel de valorile medii multianuale. Ploi de scurtă durată vor mai fi pe arii restrânse la începutul intervalului, iar ulterior probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare pe 4 şi 5 octombrie” – ANM.

MUNTE

Meteorologii ne promit revenirea primăverii!, ZCH NEWS - sursa ta de informații“În primele 3 zile ale intervalului vremea va fi uşor mai rece decât în mod normal în ultima decadă a lunii septembrie, cu o medie a valorilor maxime de 8-10 grade şi a celor minime de aproximativ 2 grade. Ulterior, temperatura va fi în creştere, astfel încât, în perioada 30 septembrie-4 octombrie, maximele diurne se vor situa în jurul valorii de 16 grade, iar minimele nocturne mediate pentru întreaga zonă montană va fi de 7-8 grade. După 5 octombrie, se estimează o scădere treptată a temperaturii aerului, spre medii ale valorilor maxime de 10-11 grade şi ale celor minime de aproximativ 4 grade. Precipitaţii pe arii restrânse se vor înregistra în primele două zile ale intervalului, iar ulterior probabilitatea de apariție a precipitaţiilor va fi mai mare după data de 3 octombrie” – ANM.

Prognoza ANM pentru toată ţara:

https://zch.ro/wp-content/uploads/2016/09/anm-septembrie-octombrie.pdf

(M. CONSTANTINESCU; FOTO: ANM)

Articolul precedentCe fac IPJ Bacău şi IPJ Neamţ în “Săptămâna Prevenirii Criminalității”?
Articolul următorTarifele Salubritas – a treia oară cu noroc?
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.