ct neamt 06Pacienții care ajung în aceste zile la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț și necesită investigații prin tomografie computerizată vor trebui să ia calea Iașului. Computerul spitalului, care a fost pus în funcțiune la sfârșitul anului trecut, a „clacat” joi, 1 septembrie, din cauza unei piese și nu mai este funcțional. Conducerea Spitalului Județean a chemat firma producătoare și a anunțat că, la începutul săptămânii viitoare, aparatul va fi funcțional din nou.

„Firma de service a producătorului și-a trimis echipa și a constatat care este defecțiunea, iar mâine (2 septembrie – n.r.) piesa va ajunge în țară. Există un protocol medical în care cazurile care necesită examen CT și sunt urgențe sunt trimise la clinica universitară din Iași, care este centrul nostru metodologic”, a declarat Liviu Negelschi, directorul unității medicale.

În Spitalul Județean a mai existat un computer tomograf, al unei firme private, care a eliberat zona după ce contractul cu unitatea medicală a expirat. În locul firmei private, așa cum a mai precizat Negelschi, se amenajează spațiul pentru montarea unui aparat radiologic performant prevăzut pentru secția Pediatrie, așa cum cerea cu insistență vechiul manager Ioan Lazăr.(M.T.)

Articolul precedentSalvamont Neamț, acreditat cu recomandări pentru Consiliul Județean
Articolul următorUn bărbat din Români a dezgropat o grenadă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.