titularizare (1)Proba scrisă din cadrul concursului naţional de ocupare a posturilor didactice și catedrelor vacante sau rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2016, a început astăzi, 20 iulie, în 89 centre de examen.

Pentru susţinerea acestei probe, s-au înscris 26.586 de candidaţi, dintre care 3.825 de candidaţi sunt absolvenţi de învăţământ superior din promoţia curentă”, potrivit Ministerului Educației.

La nivel naţional, sunt disponibile 4.422 posturi didactice și/sau catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (2.861 în mediul urban şi 1.561 în mediul rural) şi 45.570 pentru angajare pe perioadă determinată.

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline/specializări: educatori/ profesori pentru învăţământ preşcolar (1.082), învăţători/ profesori pentru învăţământ primar (878), muzică instrumentală (254), educaţie fizică şi sport (183) şi limba engleză (168)”, au mai precizat oficialii din minister.

titularizare (2)După primirea subiectelor (ora 10), durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depăşit cu 1-2 ore doar în cazul acelor candidaţi cu deficienţe (în acest an s-au înscris 10). Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităţilor naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 151 discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Național de Evaluare şi Examinare şi vor fi publicate, după susţinerea probei scrise, pe site. Lucrările scrise vor fi evaluate în 11 centre organizate la nivel naţional. Primele rezultate vor fi afişate în 27 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-ul special destinat titularizării. Contestaţiile se vor depune la sediile inspectoratelor şcolare judeţene în zilele de 27 iulie, după afişarea rezultatelor, şi 28 iulie. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul menţionat anterior, pe 3 august. Conform metodologiei de organizare, concursul de ocupare a posturilor didactice/ catedrelor vacante/ rezervate în învăţământul preuniversitar presupune promovarea unei probe practice sau inspecţii speciale la clasă şi a probei scrise. Astfel, doar candidaţii care au obţinut minimum nota 5 (cinci) la inspecţia specială la clasă sau la proba practică, pot participa la proba scrisă. În vederea ocupării posturilor didactice/ catedrelor vacante pe perioadă nedeterminată (titularizabile), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7, atât la proba practică în profilul postului, cât şi la proba scrisă. Repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată se realizează în şedinţe publice organizate de inspectoratele şcolare pe 8 şi 9 august.

Marian Teodorof

foto: Ștefan Nistor

Articolul precedentCopil cu febră coborât de salvamontişti de la Dochia
Articolul următorAsociaţia foştilor absolvenţi de “Rareş”, deschidere oficială pe 9 septembrie!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.