0:00

“Timp efemer…“, expoziție de pictură la Biblioteca Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBiblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește expoziția de pictură intitulată „Timp efemer…“ semnată de Sulfinița Ailenei.Lucrările se află în spațiul de expunere al Filialei de Carte Străină și sunt la dispoziția celor interesați până pe 18 aprilie. “Am descoperit această pasiune într-un moment al vieții când simțeam cu adevărat, după toată rutina de zi cu zi, că trebuie să fac ceva și pentru sufletul meu. Ca mentor în primii ani de școală, la Școala Gimnazială «Dumitru Almaș» Negrești, l-am avut profesor pe Mircea Ciacâru.

La Școala Populară de Artă a centrului pentru Cultură și Arte «Carmen Saeculare» am descoperit un colectiv de oameni minunați, cărora vreau să le mulțumesc și, în mod deosebit și cu recunoștință, îi mulțumesc profesorului Radu Macavei. Sunt convinsă că mai am multe de învățat. Este prima expoziție personală și sunt foarte recunoscătoare și fericită că este la Biblioteca Județeană «G.T. Kirileanu» Neamț.

Pictez pentru mine, pentru că îmi place mult și mă relaxează, dar și pentru cei care apreciază ceea ce fac, și pentru asta le mulțumesc… Lucrez în ulei, iar principalul motiv, care se reflectă mai mult sau mai puțin în lucrările mele, este timpul… mă fascinează această temă! Timpul care fuge iremediabil!… Iar de la o anumită vârstă începem să conștientizăm, parcă mai mult ca niciodată, că e atât de efemer, încât trebuie să ne bucurăm de fiecare clipă și să o folosim cât mai plăcut sufletului… De aici și titlul expoziției, «Timp efemer…»“, mărturisește Sulfinița Ailenei.

Artista este absolventă a Școlii Populare de Artă Piatra-Neamț din cadrul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ Neamț, clasa profesorului Radu Macavei, promoția 2022. A obținut premii și mențiuni la numeroase concursuri artistice locale și naționale (Brăila, Galați, Suceava), precum și Locul I la Concursul Național de Arte Plastice „Nicolae Milord“, secțiunea Pictură, Piatra-Neamț, ediția 2021. A participat la expoziții colective de pictură, la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț și la Sestri Art Gallery Piatra-Neamț. (G.S.)

Articolul precedentNemțean dispărut din Bruxelles
Articolul următorFloriile- istoric și tradiții
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.