0:00

Colecționarul Iulian Țocu, fost deputat și subprefect de Neamț, mai are de așteptat până să afle ce se va întâmpla cu obiecte de artă care i-au fost reținute. Cele 85 de piese luate de la Țocu, la jumătatea lunii august, în urma unor percheziții făcute de Compartimentul Patrimoniu al Serviciului Investigații Criminale au stat până acum „la căldurică” sub sistemul de protecție și monitorizare al Complexului Muzeal Neamț.

După aproximativ 5 luni de zile, obiectele vor fi transferate la Muzeul Național de Istorie a României pentru expertiză. Motivul? „CMJ Neamț nu are experți pentru obiectele care trebuie expertizate. În această situație, ne-am adresat celor de la Muzeul Național de Istorie a României să preia bunurile în vederea expertizării”, a declarat Vitalie Josanu specializat în domeniul protejării patrimoniului cultural național din cadrul IPJ Neamț.

Iulian Țocu așteaptă cu nerăbdare rezultatul expertizei și concluzia finală la care vor ajunge polițiștii din Neamț. Acesta a pășit în muzeul în care îi sunt reținute obiectele pentru a se asigura că sunt conservate în condiții proprii.

„Dl. Țocu a trecut, în urmă cu două luni, pe la Muzeul de Istorie din Piatra Neamț pentru a vedea cu ochii lui în ce condiții sunt depozitate obiectele. L-am asigurat că nu are de ce să-și facă griji pentru că piesele stau bine, la căldurică și că nu are ce să se întâmple cu ele”, a declarat Gheorghe Dumitroaia, directorul CMZ Neamț. Obiectele de artă vor fi transportate, în aceste zile, la Muzeul de Istorie a României. (M.T.)

Articolul precedentSponsorizări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ
Articolul următorApar consultațiile preventive