tg taxa spital

De câteva zile Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Târgu-Neamț percepe taxă de intrare în incinta instituției tuturor celor care vin cu autoturismul. Taxa este de 7 lei și a fost afișată chiar și pe poarta de intrare a instituției. De menționat că această decizie a conducerii spitalului nu a fost dezbătută nici în Consiliul Local Târgu-Neamț. Am încercat să-l contactăm telefonic pe managerul spitalului, Florin Apostoae, dar acesta nu a putut fi găsit în cursul zilelor de sâmbătă și duminică. Bănuim că introducerea acestei taxe a fost luată în ideea suplimentării veniturilor la bugetul instituției. Despre această taxă de intrare în spital pentru cei care intră cu autoturismele, mai mulți cetățeni și-au exprimat indignarea.

* V.S., 52 de ani, mecanic auto: „Nu e normal să se pună taxă de intrare pentru cei care intră cu mașinile în curtea spitalului. Păi dacă este vreo urgență, cum să mai ai timp să oprești mașina, să te scotocești de bani, în timp ce pe banchetă stă să moară o rudă? E o prostie”.

* L.O, 36 de ani, agent de vânzări: „O taxă care va supăra multă lume. Din ce știu spitalul nu este privat, aparține încă orașului. După ce că serviciile sunt cum sunt, mai luăm bani și pe intrare în spital. Asta e România”. (C.T.S.)