După ce valabilitatea polițelor de răspundere civilă auto emise de Euroins, societate de asigurare aflată în faliment, a fost prelungită până la începtul lunii decembrie (amănunte aici ) este foarte probabil ca plafonarea tuturor asigurărilor auto să fie prelungită până la data de 31 decembrie 2023. Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a propus un proiect în acest sens, conform unui anunț făcut de Valentin Ionescu, directorul general al Direcției Generale Asigurări din cadrul ASF.

Tarifele RCA ar putea fi plafonate până la final de 2023 , ZCH NEWS - sursa ta de informații„Consiliul ASF a aprobat un proiect de prelungire a Hotărârii de Guvern care stabileşte tarifele maximale pe care societăţile de asigurări le vor practica, adică cele de la sfârşitul lunii februarie 2023. Propunerea noastră este de a prelungi această HG până la data de 31 decembrie. Nu există modificări, avem o simplă propunere de prelungire a HG, este un proiect pe care noi l-am înaintat Ministerului de Finanţe”, a declarat Valentin Ionescu, citat de dcnews.ro.

În cazul în care acest lucru se va întâmpla, avantajați vor fi toți posesorii de autovehicule cărora asigurarea de răspundere auto expiră până la final de 2023,indiferent de asigurator. Asta înseamnă că aceștia își vor reînnoi polițele la prețurile practicate de firmele de profil în luna februarie a acestui an. Chiar și cei cărora asigurarea le expiră la început de 2024 le-ar putea reînnoi până la 31 decembrie 2023 numai pentru faptul că în acest fel ar putea economisi ceva bani cumpărând anticipat polițe la tarife plafonate.

(G.S.)

Articolul precedent„Citește!” – proiect cultural marca Marea Mișcare din Piatra Neamț
Articolul următorIncendiu cu un decedat la Doljești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.