0:00

A fost prelungită valabilitatea polițelor Euroins, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiValabilitatea polițelor emise de Euroins, societate de asigurare aflată în faliment, a fost prelungită cu încă trei luni. Decizia a fost luată de Guvern în ședința din 31 august. Sunt avute în vedere toate polițele emise de acest asigurator, inclusiv cele de răspundere civilă auto. Astfel, asigurările ce ar fi trebuit să expire de drept pe 8 septembrie, vor fi valabile până pe 7 decembrie 2023. Este de așteptat ca în cel mai scurt timp să se prelungească și plafonarea prețurilor polițelor RCA.

Necesitatea adoptării proiectului de act normativ sub forma unei ordonanțe de urgență este justificată de împrejurările excepționale generate de existența unui număr extrem de mare de asigurați care dețin polițe de asigurare în special asigurări obligatorii de răspundere civilă auto RCA încheiate cu societatea de asigurare la care a fost deschisă procedura de faliment, iar luarea acestei măsuri în regim de urgență se impune pentru a se asigura o protecție reală a contractanților și beneficiarilor de asigurări, în considerarea faptului că există riscul ca, în actuala conjunctură, gradul de cuprindere în asigurare a parcului național auto să scadă în mod semnificativ”, se arată în nota de fundamentare a documentului.

Măsura a fost necesară pentru asigurarea protecției contractanților și beneficiarilor de asigurări, stabilitatea pieței de asigurări și evitarea riscului de diminuare a gradului de cuprindere în asigurarea obligatorie RCA a vehiculelor înregistrate pe teritoriul României. Consecința constă în faptul că, la împlinirea termenelor prevăzute de ordonanța de urgență, numărul de contracte RCA aflate în termen de valabilitate va fi redus într-o proporție semnificativă.

(G.S.)

Articolul precedentȘtire actualizată. Scandal cu focuri de armă
Articolul următorPrins în trafic cu un permis de conducere fals
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.