0:00

Prins în trafic cu un permis de conducere fals, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn echipaj de polițiști rutieri, în timp ce efectuau verificări în trafic, în orașul Târgu-Neamț, vineri, 1 septembrie, au oprit un autoturism, condus de un bărbat din Brusturi. La verificarea documentelor, șoferul a prezentat un permis de conducere eliberat de autoritățile din România, susceptibil a fi fals.

“În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. 

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals”, a precizat inspector Ramona Ciofu

Pentru conducere fără permis, pe lângă amendă, bărbatul riscă închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar uzul de fals este pedepsit cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau amendă. Pentru cumul de infracțiuni, instanțele de judecată acordă, de regulă, cea mai mare pedeapsă din cele date pentru fiecare infracțiune în parte.

A.C.

Articolul precedentA fost prelungită valabilitatea polițelor Euroins
Articolul următorCulpă comună în cazul unui accident mortal
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.