0:00

Culpă comună în cazul unui accident mortal, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat de 50 de ani, din localitatea Oglinzi, care a provocat un accident soldat cu decesul unui biciclist a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Târgu Neamț la o pedeapsă fără executare. În motivarea deciziei instanța a avut în vedere gradul de vină al conducătorului auto, dar și al victimei, stabilind că există culpă comună. Acuzatul a avut cea mai mare vină, 75%, restul fiind în sarcina biciclistului.

Tragedia a avut loc pe 26 septembrie 2019, într-o intersecție din Târgu Neamț când șoferul unui autoturism nu s-a asigurat suficient și a acroșat cu mașina un biciclist de 82 de ani care virase la stânga. Octogenarul a fost rănit grav, fiind transportat la spital, ulterior medicii luând decizia transferului la o clinică din Iași. Cu toate eforturile, bărbatul a decedat pe patul de spital la circa două săptămâni.

Expertiza a stabilit că accidentul putea fi evitat dacă șoferul s-ar fi reasigurat din partea dreaptă, dar și dacă biciclistul ar fi semnalizat intenția de a vira la stânga prin ridicarea brațului stâng de la o distanță de 25 de metri înaintea începerii manevrei.

În aceste condiții bărbatul aflat la volan a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere. Firma la care era asigurat autoturismul trebuie să achite daune ce însumează 690.000 de lei, din care câte 100.000 lei pentru cei șase copii ai victimei și câte 30.000 lei pentru trei nepoți. Decizia instanței de fond nu este definitivă.

(G.S.)

Articolul precedentPrins în trafic cu un permis de conducere fals
Articolul următorPedepsele pentru tinerii care au prădat CMI Urban
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.