Pedepsele pentru tinerii care au prădat CMI Urban, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTrei tineri care au prădat Compania Municipală de Investiții Urban au fost condamnați de magistrații din cadrul Judecătoriei Piatra Neamț. Doi dintre acuzați au primit pedepse de câte un an și jumătate de închisoare pentru care s-a dispus suspendarea sub supraveghere după ce au fost găsiți vinovați de furt calificat. Cel de-al treilea a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, pentru că mai avea la activ o sancțiune pentru fapte similare. Cu toții au fost obligați să plătească către Urban paguba de 20.382 de lei. Decizia instanței de fond nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Bacău.

Fapta a avut loc în noaptea de 3 spre 4 aprilie 2023 când persoane necunoscute au mers la un imobil al Urban din ștrandul din Piatra Neamț. Au intrat prin acoperișul clădirii și au luat cam tot ce le-a căzut în mână, drujbe, cositori electrice, suflante, lanțuri de drujbă, truse de chei sau motofoarfeci. Au încărcat marfa în autoutilitara cu care veniseră din Crăcăoani și s-au întors acasă pe o altă rută. Furtul a fost descoperit a doua zi, iar paguba a fost estimată la circa 67.000 lei.

Făptașii au fost identificați pe 26 aprilie când anchetatorii au anunțat 7 percheziții în localitatea Crăcăoani. La descinderi au fost găsite parte din bunurile furate, cea mai mare parte din prejudiciu fiind recuperat. Cei trei tineri de 23, 27 și 37 de ani au fost reținuți, fiind conduși la audieri. La judecată cu toții au ales procedura simplificată, recunoscând faptele pentru reducerea pedepsei cu o treime.

FOTO Poliția Neamț

(G.S.)

Articolul precedentCulpă comună în cazul unui accident mortal
Articolul următorTrei răniți într-un accident la Săvinești
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.